Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brexit-modstandere gør klar til kæmpe demo i London

Titusindvis af modstandere af brexit vil fylde Trafalgar Square for at vise, at de vil være en del af Europa.

Sådan en søvnig søndag eftermiddag på dag tre efter den britiske folkeafstemning er det mest turister, der er på Trafalgar Square. Men tirsdag aften planlægges en kæmpe demonstration mod brexit på pladsen. Free/Frank Jørgensen
Sådan en søvnig søndag eftermiddag på dag tre efter den britiske folkeafstemning er det mest turister, der er på Trafalgar Square. Men tirsdag aften planlægges en kæmpe demonstration mod brexit på pladsen. Free/Frank Jørgensen

London. Britiske tilhængere af EU er i fuld gang med at organisere en demonstration, der skal holdes på tirsdag klokken 17 på Trafalgar Square i hjertet af London.

Den britiske hovedstad var et af de områder, hvor et flertal af vælgerne stemte for, at Storbritannien skal blive i EU ved folkeafstemningen i torsdags.

Men EU-modstanderne vandt, og nu har Storbritannien kurs mod den såkaldte brexit - ud af EU.

Arrangørerne har indkaldt til demonstrationen via en Facebook-side, London Stays.

Søndag eftermiddag havde 45.000 personer tilkendegivet på siden, at de agter at komme til Trafalgar Square på tirsdag for at vise, at London vil være en del af Europa, brexit eller ej.

Det er 12.000 flere, end der var tilmeldt lørdag.

- London Stays er vores måde at vise, at uanset EU-folkeafstemningens resultat, så står vi side om side med den europæiske folk og viser, at vi er inkluderende, åbne og tålmodige, og at vi vil gøre beslutningen om at forlade EU til noget positivt for alle. Vi bliver i Europa, skriver arrangøren Jessica Rodgers, der arbejder med IT.

Hun opfordrer andre til at organisere tilsvarende demonstrationer i andre byer i Storbritannien og i andre europæiske lande. Som for eksempel Manchester Stays, Berlin Stays.

London er langt mere internationalt orienteret end provinsen, og der arbejder mange udlændingen i byen.

Arrangørerne af demonstrationen opfordrer deltagerne til at medbringe deres nationale flag og måske være iført nationaldragter for på denne måde at signalere samhørighed.

Demonstrationen finder i øvrigt sted samtidig med, at den britiske premierminister, David Cameron, for første gang siden folkeafstemningen ser sine 27 regeringschefkolleger i EU i øjnene ved EU-topmødet i Bruxelles.

Det er et topmøde, der løber over to dage, men Cameron er kun velkommen den første dag. Om onsdagen skal de 27 andre diskutere EU's fremtid uden Storbritannien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.