Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brevstemmer peger på regeringskifte ved finsk valg

Centerpartiet ser ud til at bliver vinderen ved parlamentsvalget i Finland, efter stemmer er blevet talt op fra de vælgere, der har brevstemt.

Oppositionspartiet Centerpartiet ser ud til at få pæn opbakning ved søndagens parlamentsvalg i Finland, efter brevstemmer fra omkring 32 procent af vælgerne er blevet talt op, skriver Reuters.

Resultatet fra stemmerne kan dog give et skævt billede i forhold til den endelige optælling, da der særligt brevstemmes i bestemte geografiske områder. Et mere præcist skøn over stemmerne udkommer først senere søndag aften.

Men optællingen af brevstemmerne bekræfter, hvad meningsmålinger længe har spået - at oppositionspartiet Centerpartiet står til at vinde valget.

I optællingen af brevstemmer får Centerpartiet 23,2 procent af stemmerne, mens de to vigtigste partier i den måske afgående regering, Samlingspartiet og Socialdemokraterne, får omkring 17 procent hver.

Skal Centerpartiet med Juha Sipila i spidsen danne en regering, kan det meget vel blive sammen med det nationalistiske parti Sannfinländarna, som ved forrige parlamentsvalg i april 2011 fik 19,1 procent af stemmerne.

Sannfinländarna er kendt for deres EU-skepsis og ønsker blandt andet at få smidt Grækenland ud af eurosamarbejdet, som Finland selv er en del af.

Den nuværende regering med statsminister Alexander Stubb fra Samlingspartiet har været presset af en stagnerende finsk økonomi, der har lidt under turbulens i nabolandet Rusland, som er en vigtig handelspartner. Desuden er Finland plaget af en høj offentlig gæld.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.