Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brasiliens præsident: Afstemning var vold mod sandheden

Efter at underhuset har stemt for, at præsident Dilma Rousseff skal for en rigsret, er det nu overhusets tur.

Brasilia: Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, er "chokeret" over søndagens afstemning i den brasilianske kongres' underhus, hvor et bredt flertal stemte for at sende præsidenten for en rigsret, skriver AFP.

Meldingen fra Rousseff mandag er hendes første offentlige udmelding efter afstemningen, og hun fortæller, at hun vil blive ved med at kæmpe.

- Jeg har kræfter, energi og mod. Jeg vil ikke lade mig slå ud. Jeg vil blive ved med at kæmpe, som jeg har gjort hele mit liv, siger Rousseff på direkte brasiliansk tv.

Søndag stemte et stort flertal i underhuset for, at den brasilianske præsident skal stilles for en rigsret. Det sker efter anklager om, at hun blandt andet skal have manipuleret med regeringens budget i forbindelse med valgkampen i 2014.

Rousseff mener ikke, at underhuset har bevist, at hun har begået noget kriminelt, og hun kalder det for et "attentat".

- Afstemningen var vold mod sandheden, mod demokratiet og mod loven, raser hun.

Samtidig understreger hun, at hun er klar til at kæmpe i lang tid.

- Det her er kun begyndelsen på kampen, der vil blive lang og trække ud, lyder det fra Rousseff.

Efter afstemningen i underhuset skal senatet, der er overhuset i den brasilianske kongres, nu afgøre, om rigsretten skal indlede en sag mod Rousseff.

Der er 81 medlemmer i senatet, og det vil blot kræve et simpelt flertal at sende hende for rigsretten. Senatet ventes at samles engang i maj for at stemme om sagen.

Påbegyndes der en sag, vil Rousseff træde midlertidig tilbage som præsident i 180 dage, mens sagen kører. Sker det, vil den 75-årige vicepræsident Michel Temer overtage præsidentposten i perioden.

Vælger landets politikere at sende præsidenten for en rigsret, vil det ifølge Reuters være første gang i mere end 20 år, at en brasiliansk præsident vil stå over for en rigsretssag.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.