Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brasilien vil mobilisere økonomisk krisefond før OL

Kriseramt Rio får hjælp til metrobyggeri og sikkerhedspersonale før de olympiske lege.

Brasiliens regering planlægger at overføre 2,9 milliarder real (omkring 5,6 milliarder kroner) fra en særlig krisefond til delstaten Rio de Janeiro til finansiering af infrastruktur og sikkerhed under OL, siger en regeringsembedsmand til Reuters.

Det sker, efter at guvernøren i Rio har erklæret delstaten i økonomisk undtagelsestilstand efter et fald i indtægter som følge af recession og faldende oliepriser forud for OL, der indledes den 5. august.

Krisefonden skal anvendes til at betale sikkerhedspersonel og til afslutningen af et stærkt forsinket metrobyggeri ud til OL-anlæggene, siger regeringskilden, som ønsker at være anonym.

Rios finansielle krise truer med at skabe forstyrrelser i den offentlige trafik under OL, hvor omkring 500.000 udenlandske besøgende ventes til storbyen, som er kendt for sin naturlige skønhed.

Forberedelserne til OL i Brasilien er allerede blevet forstyrret af politisk uro, som har ført til suspenderingen af præsident Dilma Rousseff, og af frygten for spredning af det myggebårne zikavirus, som er blevet sat i forbindelse med hjernedeformiteter hos babyer.

Den føderale regering har allerede tidligere overvejet kriselån til Rio, da delstaten ikke var i stand til at betale flere gældsafdrag til internationale kreditorer i maj.

Brasiliens midlertidige præsident, Michel Temer, ventes at give officiel meddelelse om kriseindgrebene ved et møde med flere delstatsguvernører, som har bedt om gældssanering.

Verdenssundhedsorganisationen WHO siger, at der er en meget lille risiko for, at zikavirusset spreder sig i august.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.