Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brasilien og Holland trækker ambassadører hjem fra Indonesien efter henrettelser

Efter henrettelser af fem udenlandske og en indonesisk fange for narkoforbrydelser har Brasilien og Holland valgt at trække deres ambassadører hjem fra Indonesien.

INDONESIEN: Brasilien og Holland har trukket deres ambassadører hjem fra Indonesien, efter det sydøstasiatiske land valgte at henrette seks fanger for narkoforbrydelser, skriver Reuters.

Det er første gang siden præsident Joko Widodo tiltrådte, at Indonesien har udført henrettelser. Det drejer sig om fem udlændinge og en indoneser, der blev henrettet ved skydning.

De fem udlændinge stammede fra Nigeria, Malawi, Vietnam, Holland og Brasilien.

Brasilien har trukket landets ambassadør hjem fra hovedstaden Jakarta og meddelt, at henrettelserne vil påvirke forholdet mellem de to lande.

»Brugen af dødsstraf , som flere og flere lande i verden efterhånden fordømmer, påvirker forholdet mellem vores lande i alvorlig grad,« hedder det i en erklæring fra den brasilianske præsidents kontor.

Holland, der er tidligere kolonimagt i Indonesien, har også trukket deres ambassadør hjem og fordømmer henrettelsen af den hollandske statsborger Ang Kiem Soei.

»Det er en grusom og umenneskelig straf, som er en uacceptabel fornægtelse af menneskelig værdighed og integritet,« siger den hollandske udenrigsminister Bert Koenders.

Før henrettelsen skrev Soeis advokat på Twitter, at hans klient var taknemmelig for den hollandske regerings indsats, og at han havde valgt ikke at bære bind for øjnene under henrettelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.