Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brasiliansk højesteret åbner for granskning af ni ministre

Ni ministre i præsident Michel Temers regering er mistænkt for korruption. Nu indledes efterforskning.

Krisen i den brasilianske regering nåede tirsdag nye højder. Det skete, da landets højesteret gav grønt lys til en efterforskning af ni ministre i præsident Michel Temers regering, der alle er mistænkt for korruption og bestikkelse.
Krisen i den brasilianske regering nåede tirsdag nye højder. Det skete, da landets højesteret gav grønt lys til en efterforskning af ni ministre i præsident Michel Temers regering, der alle er mistænkt for korruption og bestikkelse.

Krisen i den brasilianske regering nåede tirsdag nye højder.

Det skete, da landets højesteret gav grønt lys til en efterforskning af ni ministre i præsident Michel Temers regering, der alle er mistænkt for korruption og bestikkelse.

I alt vil undersøgelsen omfatte 108 politikere, der menes at have forbindelse til en omfattende skandale om underslæb og bestikkelse.

Undersøgelsen, der omfatter det statslige olieselskab Petrobras og det største entreprenørfirma i Sydamerika Odebrecht, har allerede været i gang i tre år.

Men de nye granskninger vil sandsynligvis lægge yderligere pres på præsident Michel Temers i forvejen dybt upopulære regering.

Præsidenten kæmper forvejen for at få bevilget en økonomisk hjælpepakke midt i den værste recession siden 1930'erne.

Retsdokumenter fra landets højesteret viser, at de ni ministre alle er mistænkt for at have forbindelse til en stor korruptionsskandale i landet.

Granskningen vil blandt andet omfatte Michel Temers stabschef, Eliseu Padilha, den nyudnævnte udenrigsminister, Aloysio Nunes, og landbrugsminister Blairo Maggi.

Derudover har højesteret givet grønt lys til en granskning af tre delstatsguvernører, 29 senatorer og 42 medlemmer af parlamentets underhus.

Det skriver det anerkendte brasilianske medie Estadao ifølge AFP.

Den brasilianske højesteret håndterer sager, der vedrører siddende politikere.

Beskyldningerne mod de mistænkte politikere er baseret på vidneudsagn fra 77 chefer fra det store entreprenørfirma Odebrecht, der er involveret i Petrobras-skandalen.

De tidligere chefer, inklusive den tidligere administrerende direktør Marcelo Odebrecht, har indrømmet systematisk bestikkelse af politikere.

Til gengæld forsynede politikerne Odebrecht- og Petrobras-cheferne med lukrative kontrakter og gunstige lovændringer.

Pengene blev enten sendt direkte ned i politikernes lommer eller ind i partikasserne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.