Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brandsyn erklærede facader brandfarlige før Grenfell-brand

Brandmyndighed rapporterede om brandfare i britiske bygninger, men lagde også op til, at intet skulle gøres.

Grenfell Tower i det vestlige London, , 22 Juni 2017.
Grenfell Tower i det vestlige London, , 22 Juni 2017.

Den britiske regerings brandtilsyn rapporterede i 2016, at mange højhuse var beklædt med brandfarligt materiale.

Det afslører dokumenter, som det britiske medie Sky News har set, fra brandtilsynet BRE Global til den relevante styrelse.

Den samme brandmyndighed slog dog fast, at de gældende anbefalinger var »dækkende«. Det vil sige, at BRE Global lagde op til, at der bortset fra et par «uheldige tilfælde« ikke umiddelbart skulle gøres noget.

Efter en stor brand i London-højhuset Grenfell Tower i forrige uge har myndigheden dumpet beklædningen af mange højhuse over hele kongeriget.

Mindst 79 mennesker menes at være omkommet i branden. Den brød ud 14. juni i et defekt køleskab. I løbet af kort tid spredtes flammerne til det meste af højhuset på 24 etager.

Årsagen til den hurtige spredning var blandt andet en brandfarlig facadebeklædning, der blev lagt på under en istandsættelse. Desuden var isoleringsmateriale med til at sprede branden, der brød ud om natten.

I sidste uge slog den britiske regering fast, at brandfarlige facader skulle fjernes på alle højhuse.

75 højhuse er blevet udpeget af BRE Global. Ændringer af facader er allerede sat i gang.

Efter branden i Grenfell Tower har producenter stoppet salg af den type isolerings- og facademateriale, som sad på den nu udbrændte bygning i London.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.