Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brand på Sveriges største asylcenter: Beboere måtte springe ud fra tredje sal

Svensk politi efterforsker brand på stort asylcenter søndag morgen som mordbrand. To asylansøgere er indlagt.

Tidlig søndag morgen udbrød der brand i en bolig for asylansøgere i Vänersborg, det vestlige Sverige nær Trollhättan. (Arkivbillede)
Tidlig søndag morgen udbrød der brand i en bolig for asylansøgere i Vänersborg, det vestlige Sverige nær Trollhättan. (Arkivbillede)

Trollhättan. En brand brød tidlig søndag morgen ud i en bolig for asylansøgere i Vänersborg i det vestlige Sverige nær Trollhättan.

To personer sprang fra tredje sal for at undgå flammerne, skriver flere svenske medier.

- De tilskadekomne er lettere skadede, ifølge de seneste oplysninger jeg har fået, siger kommunal sikkerhedsmedarbejder Caroline Arvaker til nyhedsbureauet TT.

Branden, der nu er slukket, efterforskes som forsøg på mordbrand. Politiet har spærret dele af området af for at kunne fastslå årsagen til branden, men mener, at den er påsat.

Der er endnu ingen mistænkte i sagen.

Asylcentret er Nordeuropas største asylcenter, oplyser Caroline Arvaker.

Antallet af beboere varierer, og der er ikke noget præcist tal på, hvor mange der bor på stedet. Men i maj 2016 var der omkring 1200 beboere, fremgår det af kommunens hjemmeside. Der er både børn og voksne på stedet.

Det svenske lokalmedie Trollhättan Tidende, Ttela, talte tidligere på morgenen med politiet, der kunne fortælle, at beboerne flygtede i panik fra branden.

Ifølge den vagthavende modtog politiet anmeldelsen klokken 04.25.

Branden startede på tredje sal. Flere ambulancer blev kaldt til stedet, og man har transporteret to personer til sygehuset.

- Der er omkring 10-20 mennesker, som modtog hjælp på stedet, og to personer er blevet kørt til hospitalet med mindre skader, sagde den vagthavende hos politiet til Ttela.

Politiet oplyser også, at branden formentlig er startet i et form for fællesrum på tredje sal.

Det svenske Migrationsverket, der svarer til den danske udlændingestyrelse, arbejder nu på at genhuse de mennesker, der boede i udbrændte lokaler.

Det er langt fra første gang, at boliger, der huser asylansøgere, sættes i brand i Sverige. Der er jævnligt brandstiftelser på asylboligerne i landet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.