Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmestre: Våbenloven bør ændres efter skoleskyderi

Velmenende ord og kondolencer er ikke nok. Den amerikanske våbenlov skal ændres, lyder det fra New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, og en række af hans kolleger.

Arkivfoto af Michael Bloomberg.
Arkivfoto af Michael Bloomberg.

Det var godt, at præsident Barack Obama udtalte en række medfølende ord til de berørte familier i Newtown, Connecticut, efter det skoleskyderi, som endte med et samlet drabstal på 20 børn og seks voksne. Men det er langt fra nok.

Obama skal hurtigst muligt i gang med at ændre våbenloven i USA, mener Michael Bloomberg, der foruden at være borgmester i New York City også er medformand i »Mayors Against Illegal Guns« (Borgmestre Imod Ulovlige Våben, red.), som tæller over 725 amerikanske borgmestre.

- Præsident Obama sendte rettelig sine hjertevarme kondolencer til familierne i Newtown, men landet har brug for, at han sender et lovforslag til Kongressen for at gøre noget ved det her problem, siger Michael Bloomberg.

- At opfordre til »meningsfuld handling« er ikke nok. Vi har brug for omgående handling. Vi har hørt al den retorik før. Det, som vi ikke har set, er lederskab - hverken fra Det Hvide Hus eller Kongressen. Det må høre op i dag, fastslår borgmesteren.

Fredag morgen lokal tid gik gerningsmanden, der ifølge flere internationale medier er en 20-årige mand, iklædt sort, skudsikker vest ind i den del af Sandy Hook Elementary School, der huser 0. til 4. klasse, og skød vildt omkring sig.

Efter at have dræbt 20 børn og seks voksne skal han have skudt sig selv.

Derudover blev gerningsmandens mor, som var ansat på Sandy Hook Elementary School, fundet død i sin 20-årige søns hjem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.