Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgerservice: Intet tyder på danske ofre i lufthavn-angreb

Der er foreløbig ingen oplysninger om, at danskere er blandt de tilskadekomne i Istanbul, siger Borgerservice.

Istanbul. Den danske ambassade i Ankara i Tyrkiet følger situationen omkring selvmordsangrebet i Istanbul Atatürk Airport tæt og arbejder på at indsamle oplysninger om hændelsen og dens konsekvenser.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Kort efter klokken et natten til onsdag oplyser vagthavende, at der for indeværende ikke er oplysninger om, at der skulle danskere blandt de omkomne eller sårede.

Udenrigsministeriets Borgerservice råder danskere, der er i Istanbul eller på vej dertil, til at følge de tyrkiske myndigheders anvisninger samt Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyrkiet.

Samtidig skriver ministeriet i sin rejsevejledning for landet - der er opdateret natten til onsdag - at danskere i Istanbul opfordres til at underrette deres pårørende om, at de er i god behold.

Udenrigsministeriet vurderer samtidig, at der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet, herunder mod turister og andre rejsende.

- Konflikterne i henholdsvis Syrien og Irak samt konflikten mellem kurdiske militante grupper og tyrkiske sikkerhedsstyrker har skærpet sikkerhedssituationen i Tyrkiet. Samtidig er truslen mod turistmål øget væsentligt i løbet af 2016, skriver ministeriet.

Derfor er det også vigtigt, at rejsende holder sig på sikker afstand af alle politiske forsamlinger og demonstrationer, lyder det videre i rejsevejledningen:

- Så vidt muligt bør man også undgå eller minimere opholdet på steder, hvor mange mennesker samles, som for eksempel indkøbscentre, undergrundsbaner, turistattraktioner, turiststrøg og lignende steder.

Den danske rejseekspert Stig Elling skønner, at der for tiden er omkring 5000 danskere på ferie i Tyrkiet - men langt hovedparten er ikke fløjet via den bomberamte Atatürk-lufthavn, men er fløjet med charterfly direkte til badeområderne længere nordpå.

Star Tour oplyser i en mail, at man i øjeblikket ikke har nogle gæster i Istanbul.

Tyrkiets justitsminister bekræfter natten til onsdag, at 31 mennesker er dræbt i angrebet i Atatürk-lufthavnen, mens 147 andre er såret. Det meddeler tv-stationen Haberturk ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.