Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

"Borgen" på tysk og fransk

Den danske spændingsserie vises på TV-kanalen Arte fra februar.

Borgen - Sidse Babette Knudsen
Borgen - Sidse Babette Knudsen

BERLIN: Den danske, politiske spændingsserie "Borgen" sendes fra 9. februar på Arte, oplyser den fransk-tyske TV-kanal.

I første omgang bringer stationen ti udsendelser på lige så mange torsdage. Det sker om aftenen klokken 20.15, altså i den bedste sendetid.

Ifølge Artes programoversigt kaster serien "et blik bag kulisserne til den politiske forretning i Danmark og viser, hvordan magt kan forandre et menneske. Samtidig udforsker den samtlige facetter af et moderne demokrati."

Serien vil næppe få samme udbredelse i Tyskland og Frankrig, som den har haft i Danmark, hvor halvanden million mennesker har set den. Arte er en nichekanal, der kan sammenlignes med DR 2. Da man før jul viste en serie om Norden lidt tidligere på aftenen, regnede man med en halv million seere for hver udsendelse. Arte har i Tyskland en markedsandel på 0,8 pct..

Arte har tidligere vist "Forbrydelsen", lige som store, tyske public service-kanaler som ARD og ZDF jævnligt viser serier fra Danmark og det øvrige Norden. De er næsten uden undtagelse synkroniserede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.