Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bomber og spænding på årsdagen for oprør i Egypten

Politiet har travlt med at sprede demonstranter i Egypten søndag på årsdagen for oprøret mod den tidligere præsident Hosni Mubarak.

EGYPTEN: En bombe har såret to politimænd i Egyptens hovedstad, Kairo, hvor politiet søndag har brugt tåregas for at opløse en demonstration på årsdagen for den folkelige opstand, der væltede tidligere præsident Hosni Mubarak i 2011. Det skriver Reuters.

Bombeeksplosionen var rettet mod politimænd, der stod på vagt ved en sportsklub i hovedstaden.

Tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab har været samlet til protest på Tahrir-pladsen, det symbolske hjerte i opstanden i 2011, hvor de har vist billeder af den afsatte præsident. En anden protest i byen ved Ramses plads er blevet opløst, da sikkerhedsstyrker brugte tåregas.

I regionen Baheira omkring 170 kilometer fra Kairo er to militante blevet dræbt, da bomber, som de selv var ved at placere, sprang i luften.

Spændinger i Egypten er lige nu stigende og det forlyder, at 22 pansrede køretøjer søndag er placeret omkring Tahrir-pladsen for at spærre vejene.

Lørdag blev en kvinde skudt ned nær Tahrir-pladsen. I en TV-tale lørdag aften roste den nuværende leder af landet, hærchefen Abdel Fattah al-Sisi, egypterne for deres ønske om forandring, men han sagde samtidig, at det kræver tålmodighed, før alle »revolutionens mål« er opfyldt.

Menneskerettighedsorganisationer beskylder Sisi for at genoprette et autoritært styre i Egypten og være på vej væk fra landets spirende demokratisering.

Snesevis af demonstranter blev dræbt ved sidste års årsdag for oprøret mod Hosni Mubarak.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.