Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bombedræbt 14-årig er Pakistans nye helt

En pakistansk skoleelev er tæt på at opnå heltestatus, efter han forsøgte at pågribe en bombemand, der var på vej ind på drengens skole. Hans mod fik fatale følger, men reddede livet for mange andre elever.

Aitazaz Hassan Bangash er en uge efter sin voldsomme død på vej til at blive Pakistans nye nationalhelt.
Aitazaz Hassan Bangash er en uge efter sin voldsomme død på vej til at blive Pakistans nye nationalhelt.

Aitzaz Hassan er en uge efter sin voldsomme død på vej til at blive Pakistans nye nationalhelt.

Internationale nyhedsmedier skriver, at den 14-årige dreng fra Hangu i Khyber-provinsen er blevet indstillet til en af de højeste civile ordner for sin modige og resolutte indgriben, da en selvmordsbomber var på vej ind på den skole, hvor han var elev.

Mandag morgen, hvor han ifølge den lokale avis The Dawn var kommet for sent, og derfor ikke måtte deltage i skolens morgensamling, stod han ved porten sammen med sin fætter.

Her blev de ifølge CNN antastet af en ung mand, der ifølge TV-kanalen også var klædt i skoleuniform. Da han spurgte drengene om vej til skolen, hvor eleverne netop var samlet til morgensang, blev de mistænksomme.

Fætteren skyndte sig væk, men Aitzaz Hassan forsøgte at få fat på manden, fordi han ifølge The Dawn havde fået øje på udløseren til den bombevest, som den unge mand bar under skoleuniformen.

Et vidne fortæller til CNN, at han så Aitzaz Hassan kaste en stor sten mod manden, mens han løb frem for at gribe fat i ham.

Det fik manden til at gå i panik og udløse sin bombe, som dræbte ham på stedet og kvæstede Aitzaz Hassan dødeligt. Den 14-årige dreng døde kort efter, han var ankommet til et lokalt hospital.

Med sin handling reddede Aitzaz Hassan utvivlsomt livet for mange andre børn på skolen, hedder det i myndighedernes indstilling til den nationale hæder.

Hans far, en almindelig arbejder, udtrykker mere stolthed end sorg over sønnens død.

»Der kommer mange mennesker for at udtrykke deres sympati, men jeg siger til dem, at de hellere skal lykønske mig for at være far til en martyr. Jeg vil være endnu mere lykkelig, hvis min anden søn også ofrer sit liv for nationen,« lyder det fra ham ifølge AFP.

Også på de sociale medier hyldes Aitzaz Hassan, og her samles der også støtte til, at han skal tildeles en orden for sit mod.

Det er nu op til regeringen at beslutte proceduren og hvilken orden, han skal tildeles.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.