Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bilbombe i ambulance dræber og sårer snesevis i Kabul

Bilbombe i ambulance dræber næsten 100 og sårer mindst 158 i Kabul, oplyser sundhedsministeriet.

Bomben var tilsyneladende placeret i en ambulance.
Bomben var tilsyneladende placeret i en ambulance.

Ambassade- og regeringskvarteret i den afghanske hovedstad, Kabul, blev lørdag rystet af en kraftig bilbombe, som dræbte næsten 100 og sårede over 150.

Taliban har taget skylden for angrebet, som sker en uge efter et angreb på Intercontinental Hotel i Kabul, hvor omkring 30 blev dræbt.

»Antallet af dræbte er på mindst 95, og antallet af sårede er på mindst 151«, siger en embedsmand i sundhedsministeriet til AFP.

Myndighederne siger, at antallet af dræbte og sårede kan stige.

Mirwais Yasini, medlem af parlamentet, som var i området, siger til Reuters, at bilbomben eksploderede tæt på sikkerhedsvagter.

»Bomben var i en ambulance, der blev kørt af en selvmordsbomber. Den blev bragt til eksplosion, da ambulancen var på vej hen mod en kontrolpost i ambassade- og regeringskvarteret,« siger han.

Ambulancer kører ofte forbi kontrolposter i Kabul uden at blive stoppet.

»Selvmordsbomberen sagde, at han skulle køre en patient hen til hospitalet Jamuriate,« siger en talsmand for indenrigsministeriet.

En kraftig røgsøjle stod op fra området, hvor bomben eksploderede. Bygninger flere hundrede meter væk blev rystet ved eksplosionen.

På hospitalet Jamuriate, som ligger tæt på stedet, hvor bomben eksploderede, kæmpede læger og sygeplejersker for at hjælpe de mange sårede, mens mænd, kvinder og børn lå blodige og lemlæstede på gulvet.

Eksplosionen skete i ambassadekvarteret, hvor også EU har kontor.

Sidste weekend blev mindst 30 dræbt på et luksushotel i den afghanske hovedstad. Angrebet på Intercontinental Hotel i Kabul blev indledt lørdag aften af fem angribere, der var klædt i militæruniformer.

Blandt de døde er ansatte og hotellets gæster, men også soldater og politifolk, der var i kamp med angriberne. Taliban har taget skylden for angrebet og siger, at formålet var at dræbe udlændinge.

Bevæbnede mænd angreb få dage efter Save the Childrens kontorer i Jalalabad i den østlige del af Afghanistan.

Mindst to blev dræbt, og 14 andre blev såret. Angrebet, der var det seneste mod en udenlandsk nødhjælpsgruppe i det krigshærgede land, fik Save the Children til midlertidigt at indstille al dets arbejde i Afghanistan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.