Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Boko Haram har bortført over 1000 børn i Nigeria siden 2013

Gentagne angreb mod børn i især skoler med en sekulær læreplan er skruppelløst, siger FN's børneorganisation.

Disse piger blev bortført fra en skole i Dapchi af Boko Haram i februar i år. Omkring en måned senere blev de løsladt. Scanpix/Philip Ojisua/arkiv
Disse piger blev bortført fra en skole i Dapchi af Boko Haram i februar i år. Omkring en måned senere blev de løsladt. Scanpix/Philip Ojisua/arkiv

Lagos. Imens Nigeria forbereder sig på en markering af fireårsdagen for bortførelsen af 276 skolepiger i byen Chibok, rapporterer FN's børneorganisation, Unicef, at flere end 1000 børn er blevet bortført af jihadister i landet siden 2013.

- Siden 2013 er flere end 1000 børn blevet bortført af Boko Haram i det nordøstlige Nigeria. Herunder 276 piger fra deres kostskole i Chibok i 2014, skriver Unicef.

Omkring 100 af pigerne fra Chibok er aldrig vendt tilbage til deres familier.

- Disse gentagne angreb mod børn i skolerne er skruppelløse, siger Mohamed Malick Fall, en Unicef-repræsentant i Nigeria.

Især skoler med en sekulær læreplan er blevet målrettet af Boko Haram, hvis navn på det lokale sprog hausa betyder noget i retning af "vestlig uddannelse er forbudt".

Den militante gruppes kamp for at oprette et islamisk kalifat i det nordøstlige Nigeria har kostet flere end 20.000 mennesker livet. Det har samtidig tvunget over to millioner på flugt.

Siden konflikten brød ud i 2009, er mindst 2295 lærere blevet dræbt. Flere end 1400 skoler er desuden blevet ødelagt af islamistiske ekstremister. Det vurderer Unicef.

I 2015 iværksatte den nigerianske præsident, Muhammadu Buhari, en succesfuld offensiv mod jihadister i landet og generobrede store landområder.

Boko Haram udfører dog fortsat dødelige angreb mod militære og civile mål.

19. februar i år blev 110 skolepiger bortført af gruppen fra en skole i byen Dapchi i den nordøstlige del af landet.

Langt størstedelen af pigerne blev frigivet en måned senere, men massebortførelsen bringer smertefulde minder frem om Chibok-bortførelsen 14. april 2014.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.