Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børsdebut værdisætter Spotify til 177 milliarder kroner

Verdens største streamingtjeneste for musik er tirsdag debuteret på børsen i New York.

Børsnoteringen har været ventet de seneste måneder. I februar oplyste Spotify, at streamingselskabet går efter en milliard dollar fra noteringen.
Børsnoteringen har været ventet de seneste måneder. I februar oplyste Spotify, at streamingselskabet går efter en milliard dollar fra noteringen.

Verdens største musikstreamingtjeneste, svenske Spotify, har tirsdag fået amerikansk børsdebut med en åbningspris på 165,90 dollar per aktie.

Det er 26 procent højere, end hvad New York Stock Exchange, som børsen i New York hedder, mandag havde sat aktiens referencepris til at være.

Åbningsprisen værdisætter selskabet til 29,5 milliarder dollar, svarende til 177 milliarder kroner.

Børsnoteringen har været ventet de seneste måneder, efter at selskabet i februar anmodede om at blive optage på børsen i New York.

Spotify er blevet børsnoteret ved en såkaldte direkte børsnotering, hvor der kun bliver solgt eksisterende aktier i selskabet.

Det står i kontrast til den normale praksis ifølge mediet Marketwatch.

Spotify har nemlig ikke brugt penge på at få investeringsbanker til at tage en temperatur på pris og købsinteresse forud for noteringen, ligesom der ikke udbydes nye aktier i selskabet.

I 2008 kom Spotify på markedet med sin streamingtjeneste for musik.

Selskabet konkurrerer med tech-kæmper som Apple og Amazon, der også har musiktjenester, men på dette område er Spotify størst.

På månedsbasis har streamingtjenesten 159 millioner brugere samt 71 millioner betalende abonnementer.

Spotify hentede for to år siden omkring 500 millioner dollar i ny kapital. Her blev selskabet værdisat til 8,5 milliarder dollar, hvilket svarede til omkring 52 milliarder kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.