Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børnesoldater i Den Centralafrikanske Republik bekymrer FN

FN opfordrer oprørere og pro-regeringsstyrker til ikke at bruge børnesoldater i den centralafrikanske konflikt.

FN opfordrer oprørere og regeringsvenlige styrker i Den Centralafrikanske Republik til at holde op med at rekruttere børnesoldater i den voldelige konflikt, der hærger landet. Det skriver Aljazeera.com.

- Pålidelige kilder har fortalt os, at flere børn bliver rekrutteret, siger UNICEF-talsmand Souleymane Diabate fredag.

UNICEF fordømmer brugen af drenge og piger, som »bliver tvunget til at kæmpe, bære forsyninger eller bliver udnyttet som sexslaver af bevæbnede grupper.«

Det menes, at selv før den aktuelle konflikt brød ud i sidste måned, var 2.500 børn tilknyttet forskellige væbnede grupper.

Shannon Strong er UNICEFs nødhjælpskoordinator i Den Centralafrikanske Republik. Hun siger til Al Jazeera, at organisationen frygter, at den nye konflikt vil føre til yderligere misbrug af børn som soldater.

- Vi har en række troværdige rapporter fra flere steder i landet, der fortæller, at børn bliver brugt af væbnede grupper, siger hun.

- Siden 2007 har vi været i stand til at forhandle os til frigivelsen af 1.300 børn, men vi frygter, at den nye konflikt vil medføre øget brug af børnesoldater.

Mere end 300.000 børn er ramt af konsekvenserne, som den blodige konflik har medført herunder seksuel vold, fordrivelse og mangel på uddannelse og sundhedsfaciliteter, forklarer Shannon Strong.

- Vi er bekymrede for de børn, der kan være blevet fordrevet eller har mistet deres forældre, men vi er også bekymrede for de børn, som bor på gaden.

FNs humanitære organisation (OCHA) har også givet udtryk for alvorlig bekymring med hensyn til beskyttelse af civilbefoklningen, der er blevet udsat for plyndringer og vold.

Det anslås, at 316.000 mennesker lever i de berørte områder, og omkring 700.000 yderlighere risikerer at blive berørt af den eskalerende vold.

Oprørernes fremmarch i den nordlige del af landet mod hovedstaden Bangui har ført til frygt for en yderligere spredning af urolighederne og fået nabolandene til at opfordre til fredsforhandlinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.