Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Børn og kvinder dør under flugt fra vold i Myanmar

Omkring 27.400 rohingyaer er flygtet til Myanmar til Bangladesh på under en uge, siger FN.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Grænsevagter i Bangladesh fandt torsdag over en snes omkomne rohingyaer, som var druknet under deres flugt fra vold i Myanmar. Flere af de omkomne var børn.

Stadigt flere medlemmer af den muslimske mindretalsgruppe forsøger at krydse grænsefloden Naf i spinkle både, som er beregnet til indlandsfiskeri, men som let kæntrer i hård søgang.

Naf er smal nogle steder, men flygtningene krydser den oftest, hvor den er bredest, eller begiver sig ud på havet for at undgå de stadigt flere grænsepatruljer i Bangladesh.

FN-kilder siger til Reuters, at omkring 27.400 rohingyaer er flygtet til Bangladesh i den seneste uge.

Yderligere 20. 000 er ifølge FN-kilder fanget i ingenmandsland mellem de to lande, siger tre FN-kilder.

Bangladesh' regering har gjort det klart, at den ikke vil tage imod flere flygtninge. Landets premierminister, Sheikh Hasina, har bedt FN om at lægge pres på Myanmar for at få regeringen der til at mindske flygtningestrømmen.

»Vi har givet beskyttelse til et meget stort antal rohingya-flygtninge af humanitære grunde, og det er et stort problem for,« siger hun til nyhedsbureauet BSS.

Bangladesh har tvunget nogle flygtninge tilbage til Myanmar.

I FN har blandt andre USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, indtrængende henstillet til Myanmars sikkerhedsstyrker om at undgå angreb på uskyldige civile.

Haley fordømmer nylige angreb som ekstremistiske rohingyaer har begået, men hun understreger, at Myanmars sikkerhedsstyrker har et ansvar for at forhindre yderligere vold og udvise humanitære hensyn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.