Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Boehner samlede ikke nok stemmer til »plan B«

Republikanernes leder, John Boehner, indrømmer, at han ikke kunne samle nok stemmer til at få vedtaget skattedelen i partiets »plan B«.

John Boehner.
John Boehner.

Afstemningen om skattedelen i republikanernes »plan B«, der blandt andet skulle forlænge eksisterende skattelettelser for årsindkomster på op til en million dollar fra nytår, er natten til fredag dansk tid blevet annulleret af den republikanske leder og formand for Repræsentanternes Hus, John Boehner, skriver Reuters.

Boehner indrømmer, at der ikke var nok stemmer i hans kammer til at få forslaget igennem.

I en kort erklæring siger han, at det nu er op til præsident Barack Obama at arbejde sammen med sine kolleger i Senatet om at forhindre, at offentlige nedskæringer og skattestigninger træder i kraft fra nytår - den såkaldte økonomiske afgrund, eller »the fiscal cliff«, der er et resultat af tidligere præsident George W. Bush’s politik under finanskrisen.

Et ledende medlem af Repræsentanternes Hus fortæller til Bloomberg News, at der ikke vil blive holdt flere afstemninger før efter juleferien, og at medlemmerne vil vende tilbage, »når det er nødvendigt«.

- Oddsene for, at vi ryger ud over den økonomiske afgrund, går op, siger republikaneren Rob Bishop til Bloomberg News.

- Det var for stor en mundfuld, lyder det imens fra republikanske Joe Barton.

Tidligere fredag nat dansk tid vedtog Repræsentanternes Hus den ene del af »plan B«, der omfatter store offentlige nedskæringer. Ifølge Bloomberg News skete det med et snævert flertal på 215 mod 209.

Republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus, som er det ene kammer i Kongressen, mens demokraterne har flertal i det andet kammer, Senatet.

Præsident Barack Obama havde på forhånd sagt, at han vil nedlægge veto mod »plan B«, og Det Hvide Hus har kaldt afstemningen en »øvelse i tomgang«.

Flere økonomer har udtrykt frygt for en recession i landet, hvis ikke politikerne finder en løsning inden 1. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.