Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blodigt døgn i Østukraine op til nyt fredsmøde

Ukraine og Rusland indleder lørdag et nyt fredsmøde efter et blodigt døgn, hvor 15 soldater og 12 civile meldes dræbt.

Efter at kampe mellem ukrainske soldater og prorussiske separatister det seneste døgn har kostet 15 soldater og 12 civile livet, indledes et nyt fredsmøde mellem parterne i Hvideruslands hovedstad, Minsk.

De seneste uger er konflikten i det østlige Ukraine spidset til og er blevet endnu mere blodig - og den våbenhvile, der blev indgået i efteråret, er blevet overtrådt utallige gange fra begge sider.

I lørdagens fredsmøde deltager den tidligere ukrainske præsident Leonid Kuchma, en russisk diplomat og Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), skriver Reuters.

Parterne har kun holdt ét resultatløst møde, siden de enedes om våbenhvilen i september sidste år.

Ukrainerne beskylder separatisterne og russerne for at have brudt våbenhvilen, mens de samme beskyldninger er rettet mod Kiev fra separatisternes side.

Samtidig beskylder parterne også hinanden for de blodige angreb mod civile mål, der har fundet sted de seneste uger - inklusiv angrebet på et kulturcenter i byen Donetsk, hvor fem personer fredag blev dræbt, mens de ventede på at få uddelt nødhjælp.

Regeringen i Kiev mener at vide, at separatisterne støttes af omkring 9.000 russiske soldater på ukrainsk jord. Oprørerne har nu kontrol med 500 kvadratkilometer mere land, end hvad der blev aftalt ved sidste fredsmøde i Minsk.

De regionale myndigheder oplyser ifølge Reuters, at 12 civile er blevet dræbt i et angreb foretaget af separatisterne i byen Debaltseve lørdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.