Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Blå bog: Xi Jinping

Xi Jinping er født 1. juni 1953 i Beijing i Kina, kun tre år efter, at Kommunistpartiet besejrede Nationalisterne og etablerede Folkerepublikken Kina.

Den udnævnte partisekretær og kommende præsident er søn af en tidligere vicepremierminister og medlem af politbureauet, Xi Zhongxun.

Xi Jinpings opvækst begyndte i Beijings politiske centrum bag murene i Zhongnanhai-paladset tæt ved Den Himmelske Freds Plads og fortsatte efterfølgende som arbejder sammen med bønderne i en fattig landkommune som tvungen genopdragelse under Kulturrevolutionen.

- Da jeg ankom til Den Gule Jord som 15-årig, var jeg nervøs og forvirret. Da jeg forlod Den Gule Jord som 22-årig, var mit mål i tilværelsen fast, og jeg var fyldt med selvtillid, udtalte han i 1998.

Efter de turbulente år efter Kulturrevolutionen begyndte karrieren. En stilling som personlig sekretær for den daværende forsvarsminister lagde fundamentet for Xis netværk blandt ledelsen i Folkets Befrielseshær.

Siden 15. marts 2008 har han været Folkerepublikken Kinas vicepræsident, og er et ledende medlem i både Kinas kommunistiske parti og landets centrale militærkommission.

Privat er Xi Jinping gift med folkesangerinden Peng Liyuan. Sammen har de datteren Xi Mingzi, der studerer på Harvard.

Xi Jinpings politiske visioner står stadig uklare, men han beskrives som mere karismatisk end sin forgænger. I 2009 kommenterede han kritik af Kina således:

- Nogle udlændinge med fulde maver har ikke bedre at give sig til end at pege fingre ad os, lød det.

Xi Jinping blev udnævnt til Kinas nye leder, da han blev udpeget til partisekretær torsdag 15. november 2012.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis