Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

BLÅ BOG: Den tidligere oliechef Rex Tillerson

Texaneren var øverste chef i oliegiganten ExxonMobil og blev i 2015 kåret til verdens 25. mest magtfulde mand.

Rex Tillerson var fra 2006 til 31. december 2016 administrerende direktør i det amerikanske olieselskab ExxonMobil. Scanpix/Alex Wong
Rex Tillerson var fra 2006 til 31. december 2016 administrerende direktør i det amerikanske olieselskab ExxonMobil. Scanpix/Alex Wong

Washington DC. Navn: Rex Wayne Tillerson

Alder: 64 år (født 23. marts 1952)

Fødested: Wichita Falls, Texas

Søn af: Bobby Joe Tillerson og Patty Sue

Nationalitet: Amerikansk

Uddannelse:

* Blev student fra Huntsville High School, Texas, i 1970

* Fik sin bachelor som civilingeniør fra The University of Texas i Austin i 1975

Karriere:

* Blev i 1975 ansat som produktionsingeniør i det amerikanske olieselskab ExxonMobil. Her arbejdede han sig opad i graderne, og i 2006 blev han udnævnt til administrerende direktør i selskabet. En post han bestred frem til 31. december 2016.

Politisk parti: Det Republikanske Parti

Civilstand: Har været gift med Renda St. Clair siden 1986. Sammen har de fire børn.

Bopæl: Irving, Texas

Fritidsinteresser:

* Tillerson har været spejder stort set hele sit liv. Han begyndte som dreng, og i 2010 blev han udnævnt til præsident for de amerikanske drengespejdere. En post han bestred i to år.

Andet:

* Rex Tillerson blev i 2015 kåret til verdens 25. mest magtfulde mand af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes. Året før var han placeret på en 20.-plads.

* Han er desuden kendt for sit tætte bånd til den russiske præsident, Vladimir Putin. De to har kendt hinanden, siden Tillerson repræsenterede ExxonMobils interesser i Rusland, da Boris Jeltsin var præsident.

* I 2013 blev Tillerson tildelt den russiske venskabsmedalje af præsident Putin.

* Tillerson støttede oprindeligt Jeb Bush' præsidentkandidatur.

Kilder: The Washington Post, The New York Times og nyhedsbureauet Reuters

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.