Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bin ladens søn sværger hævn over sin far

"Vi er alle Osama" er titlen på en tale, som Osama bin Ladens søn har sendt ud online.

Osama bin Ladens søn sværger hævn over sin far i ny besked. Free/Colourbox
Osama bin Ladens søn sværger hævn over sin far i ny besked. Free/Colourbox

Dubai. Hamza bin Laden, søn af den afdøde al-Qaeda-leder Osama bin Laden, har truet USA med at hævne mordet på sin far.

Det fremgår af en lydbesked, der er lagt online, skriver den amerikanskbaserede Site Intelligence Group ifølge Reuters.

I en 21-minutter lang tale med titlen "Vi er alle Osama" lover Hamza bin Laden, at den globale militante gruppes kamp mod USA og dets allierede vil fortsætte.

- Vi vil fortsætte med at ramme jer i jeres lande og i udlandet, som svar på jeres undertrykkelse af Det Palæstinensiske Selvstyre, Afghanistan, Syrien, Irak, Yemen, Somalia og resten af de muslimske lande, der ikke overlevede undertrykkelsen, siger Hamza.

Samtidig siger han, at det ikke kun er hævn for sin far, men for alle de mennesker, der har forsvaret islam.

Osama bin Laden blev dræbt i sit pakistanske skjulested af amerikanske soldater i 2011 i en stor operation.

Dokumenter fra Osama bin Ladens skjulested, der er blevet offentliggjort af USA sidste år, antyder, at Osama bin Ladens hjælpere forsøgte at genforene ham med sin søn Hamza, der har været holdt i husarrest i Iran.

Hamza bin Laden, der i dag er i 20'erne, var ved sin fars side i Afghanistan før angrebene 11. september i 2001 og brugte også tid med sin far, da al-Qaeda blev presset til at flygte til Pakistan.

Men han var altså ikke ved sin fars side, da Osama bin-Laden blev fundet af amerikanske styrker i 2011.

Iagttagere mener er Hamza bin Laden kan spille en vigtig rolle for den militante organisation, når det kommer til at rekruttere yngre medlemmer.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.