Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bin Ladens sidste skjulested rives ned

Den dræbte al-Qaeda leder Osama bin Ladens sidste skjulested jævnes med jorden,

Et billede af Osama bin Ladens hus i den pakistanske by Abbottabad, hvor han blev dræbt af de amerikanske elitesoldater. Nu bliver huset revet ned.
Et billede af Osama bin Ladens hus i den pakistanske by Abbottabad, hvor han blev dræbt af de amerikanske elitesoldater. Nu bliver huset revet ned.

I ly af mørket er de pakistanske myndigheder lørdag aften gået i gang med nedrivningen af den tre etager høje ejendom, som indtil maj sidste år i flere år var det anonyme skjulested for verdens mest eftersøgte forbryder - Osama bin Laden. Det skriver bt.dk.

I første omgang er især muren omkring bygningen ved at blive revet ned, og der er opsat projektørlys for at arbejdet kan fortsætte natten igennem.

Selv om Osama bin Laden i årevis havde held til at holde sig skjult, havde amerikanske efterretningsagenter dog til sidst held til at spore ham til bygningen i Abbottabad, til trods for at ejendommen var meget diskret med en høj mur omkring og hverken havde telefon- eller internetforbindelser.

Da al-Qaeda-lederen først var blevet lokaliseret, gav den amerikanske præsident Obama grønt lys til, at specialstyrker fra eliteenheden Navy Seals i ly af natten blev fløjet til ejendommen i det nordvestlige Pakistan fra Afghanistan.

Ved aktionen blev fem mennesker dræbt - heriblandt Osama bin Laden. Efter 40 minutters indsats fløj amerikanerne atter væk fra stedet i helikoptere.

Med sig havde de liget af bin Laden, der samme nat blev begravet i havet fra et hangarskib, og en solid mængde computer-data fra huset om bin Laden og al-Quedas lyssky aktiviteter.

Efter likvideringen har Osama bin Ladens skjulested været en mindre turistattraktion i området, ligesom det har været en ubehagelig påmindelse for de pakistanske myndigheder om, at de tilsyneladende ikke selv var i stand til at gøre kål på bin Laden, men måtte finde sig i, at amerikanerne uden tilladelse trængte ind i pakistansk luftrum for at gøre det, skriver bt.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.