Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bin Ladens højre hånd bliver i Storbritannien

Selv om han vurderes som en trussel mod Storbritanniens sikkerhed, bliver Abu Qatada, angiveligt bin Ladens betroede hjælper, ikke sendt til Jordan til en retssag. Det har en engelsk immigrationsmyndighed bestemt.

STORBRITANNIEN: Den radikale muslimske prædikant Abu Qatada, som beskyldes for at have tætte forbindelser til den afdøde Osama bin Laden, bliver ikke udleveret til Jordan. Det har en dommer mandag eftermiddag slået fast i ankesagen ved en særlig immigrationsmyndighed i Storbritannien, skriver BBC.

Abu Qatadas advokater argumenterede for, at prædikanten ikke ville få en fair retssag i Jordan, hvor han står anklaget for at planlægge et bombeangreb, og at han derfor skulle blive i London.

Samme bekymring har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol givet udtryk for, ligesom den tidligere har blokeret en udlevering på grund af en begrundet mistanke om, at der ville blive brugt tortur mod Qatada. Og selv om den britiske indenrigsminister, Theresa May, har forsikret om, at det ikke sker, mente myndigheden altså, at prædikanten ikke må sendes til Jordan.

I Storbritannien betragter man den radikale muslim som en trussel mod den nationale sikkerhed, og derfor er der også en intern interesse i at sende ham ud af England. I London har han i længere tid siddet i husarrest med fodlænke, hvor han har været nægtet adgang til internet, telefon og andre kommunikationsmidler.

Britisk politi har forsøgt at samle beviser for, at Abu Qatada har tilknytning til al-Qaeda, og derfor har de ikke kunnet rejse tiltale mod prædikanten. Men han bliver betragtet som en af de fremmeste støtter af voldelig hellig krig i Europa.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.