Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bin Ladens enke bliver i Saudi-Arabien

Embedsmænd fra Saudi-Arabien har forsikret Osama bin Ladens enke om, at hun og hendes børn kan blive i landet. Det sker, efter familien blev udvist til Saudi-Arabien fra Pakistan fredag.

Osama bin Ladens enker er udvist fra Pakistan til Saudi-Arabien.
Osama bin Ladens enker er udvist fra Pakistan til Saudi-Arabien.

Osama bin Ladens enke, Amal Ahmed Abdel-Fatah Al Sada, kan blive i Saudi-Arabien med sine fem børn. Det fortæller en af hendes familieslægtninge ifølge USA Today.

Familien blev udvist fra Pakistan til Saudi-Arabien fredag, og ifølge slægtningen vil bin Ladens enke hellere blive der end at tage hjem til sit fattige og voldelige hjemland, Pakistan. Bin Laden-familien vil sørge for et hjem og leveomkostninger i Saudi-Arabien.

Bin Ladens tre enker og andre familiemedlemmer blev tidligt fredag morgen fløjet ud af Pakistan efter flere ugers forhandlinger omkring udvisningerne.

Pakistans indenrigsministerium har haft ansvaret for bin Laden-familien, der selv har ønsket at forlade Pakistan. Det er ministeriet, der har holdt de 14 slægtninge til Osama bin Laden huset i Pakistans hovedstad Islamabad.

Ifølge en meddelelse fra det pakistanske indenrigsministerium blev 14 medlemmer af bin Ladens familien udvist til »det land, de selv ønskede, Saudi-Arabien«. Der har kun været få detaljer fremme om familien, men ifølge embedsmænd havde bin Laden tre koner, mindst otte børn og nogle børnebørn, der boede med ham i det hus, som en hemmelig amerikansk mission stormede 2. maj sidste år, hvor de dræbte Osama bin Laden.

Bin Laden-familien er en af de mest prominente familier i Saudi-Arabien. De har tætte forbindelser til den royale familie og har en formue forankret i en konstruktionsvirksomhed, som Osama bin Ladens far i sin tid begyndte. Familien tog stor afstand fra al-Qaeda-lederen for flere år siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.