Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bilbombe dræber og sårer mange i Tyrkiet

Et stort antal mennesker er såret og dræbt i en bileksplosion i det centrale Ankara, Tyrkiets hovedstad.

En bilbombe har ramt Ankara.
En bilbombe har ramt Ankara.

Ankara: Mindst 20 mennesker er onsdag dræbt i det centrale Ankara, efter et køretøj ladet med eksplosiver sprang i luften ved siden af en militærbus, der holdt og ventede for rødt lys.

Den tyrkiske sundhedsminister oplyser, at 61 er såret, og vicepremierminister Bekir Bozdag kalder eksplosionen for et "terrorangreb", skriver Reuters.

Premierminister Ahmet Davutoglu, som skulle rejse til Bruxelles senere onsdag aften, har aflyst sin tur. Han skulle have deltaget i et EU-topmøde, hvor flygtningekrisen, som både EU og Tyrkiet er dybt berørte af, vil være et centralt emne.

Ifølge en meddelelse fra regeringskontoret i Tyrkiet fandt eksplosionen sted tæt på parlamentet, regeringsbygninger og Tyrkiets militære hovedkvarter i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Et vidne siger til Reuters, at han hørte et enormt brag. Herefter kunne han se kraftig røg, og der kom en slem lugt, selv om han befandt sig flere blokke fra eksplosionsstedet.

Ifølge en tyrkisk sikkerhedskilde tyder de indledende undersøgelser på, at det er den militante organisation Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står bag angrebet, skriver Reuters. PKK har i årtier gjort oprør mod den tyrkiske stat.

Ifølge Stig Elling fra Bravo Tours er der ingen danske charterture til Ankara på denne tid af året. Stig Elling fortæller til Ritzau, at danske charterturister opholder sig i kystområder, såsom Alanya, der ligger flere hundrede kilometer fra Ankara.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ritzau, at man har kontaktet de tyrkiske myndigheder. På nuværende tidspunkt har ministeriet dog ikke modtaget nogen informationer.

I oktober sidste år detonerede to selvmordsbombere eksplosiver midt i en prokurdisk demonstration ved Ankaras hovedbanegård. Flere end 100 personer blev dræbt ved angrebet.

I sidste måned blev 10 mennesker dræbt i et angreb i Istanbul.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.