Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjente skudt i New York

Tre politifolk blev såret af skud under to separate skudepisoder i New York. Én person død.

To betjente blev ramt af skud, da de stoppede en mand i subway-systemet i New York.
To betjente blev ramt af skud, da de stoppede en mand i subway-systemet i New York.

Endnu engang har politifolk været udsat for skudangreb i USA. Torsdag blev tre politifolk ramt af skud i to separate skudepisoder, der kommer kort tid efter, at to brandmænd i julen mistede livet under et bagholdsangreb, hvor gerningsmanden åbnede ild.

Ved Fort Hamilton Parkway metrostation i Brooklyn, New York, blev to civilklædte betjente torsdag overrasket af en pistolmand, da de bad manden legitimere sig, mens toget nærmede sig stationen.

Manden gjorde tegn til, at han ville finde sin tegnebog frem, men i stedet trak han en 9-millimeter pistol og åbnede ild. Den ene af betjentene blev ramt i benet, mens hans kollega blev skudt i lænden, der dog blev beskyttet af sin skudsikre vest, hvorefter han var i stand til at besvare ilden og dræbe pistolmanden, der i forvejen var kendt af politiet, skriver New York Times.

Tidligere torsdag blev en anden politibetjent, der ikke var på vagt, ramt af en kugle i låret, da to mænd, den ene bevæbnet med pistol, forsøgte at udføre et røveri mod en bilforhandler i Bronx, der er ejet af betjentens familie. Trods skudsåret lykkedes det for betjent og ansatte i forretningen at overmande pistolmanden og afvæbne ham. Den anden mand flygtede i en flugtbil sammen med yderligere to mand, men de blev kort efter stoppet af politiet og arresteret.

Det er langt fra første gang, at tjenestemænd bliver ramt af skud i New York. Ifølge avisen New York Times blev 11 New York-politifolk skudt i 2012, mens de gjorde tjeneste, mens én officer blev ramt af skud uden for arbejde. Ingen af ​​skyderierne havde dog fatale følger, skriver avisen. I 2011 blev tre betjente skudt, mens én døde.

Også brandmænd i New York har i den seneste tid været involveret i skudepisoder. Juleaften blev fire brandmænd ramt af skud, da de blev kaldt ud til en brand i et hus ved Ontario-søen i byen Webster i den amerikanske delstat New York.

En bevæbnet gerningsmand åbnede ild mod de frivillige brandmændene, da de nåede frem til det brændende hus. To blev dræbt, mens yderligere to blev såret. Ifølge politiet havde gerningsmanden påsat branden for at lokke brandmændene til stedet, hvorefter han begyndte at skyde. I alt blev syv huse i nabolaget blev ødelagt af branden, mens to af husene er ubeboelige.

De to sårede brandmænd blev kørt til behandling på hospitalet, mens en tredje person, en politibetjent, som ikke var på vagt, også blev såret, da han kørte forbi gerningsstedet.

Efterfølgende blev skudmanden fundet død efter ildkamp med politiet. Han havde forinden tilbragt 17 år i fængsel for at slå sin 92-årige bedstemor ihjel med en hammer i 1981, oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skyderierne har pustet til den i forvejen glohede debat om våbenkontrol i USA, der for alvor igen blev sat på dagsordenen efter massakren i december i Newtown i Connecticut, hvor 20 børn og 6 voksne blev dræbt.

Præsident Barack Obama har nedsat en arbejdsgruppe anført af vicepræsident Joe Biden, der senest i januar skal stille med en række forslag til stramninger af den amerikanske våbenlov, der traditionelt er et ømtåleligt emne i landet, hvor det vurderes, at op mod 300 millioner skydevåben er i omløb.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.