Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjente forbydes at fange pokémoner af frygt for spionage

I Indonesien frygter man, at Pokémon Go kan bruges til spionage. Snart er det også forbudt blandt militærfolk.

De indonesiske myndigheder har forbudt politibetjente at spille Pokémon Go i arbejdstiden, fordi de er bekymrede for, at spillet kan bruges til spionage. Scanpix/Chaideer Mahyuddin
De indonesiske myndigheder har forbudt politibetjente at spille Pokémon Go i arbejdstiden, fordi de er bekymrede for, at spillet kan bruges til spionage. Scanpix/Chaideer Mahyuddin

Jakarta. Indoneserne har sluttet sig til den verdensomspændende begejstring for app'en Pokémon Go, der giver spillerne mulighed for at gå rundt i den virkelige verden og fange de små figurer.

Selv om spillet endnu ikke er lanceret officielt i Indonesien, har mange downloadet det ulovligt for at gå på virtuel jagt.

Men nu har de indonesiske myndigheder forbudt landets politibetjente at spille Pokémon Go i arbejdstiden.

Det skyldes, at populariteten for at fange pokémoner med sin telefon har vakt bekymring for landets sikkerhed.

Teknologien i app'en, der blandt andet fungerer ved hjælp af gps, kan nemlig bruges til spionage, forklarer Indonesiens forsvarsminister, Ryamizard Ryacudu.

- Spionage kan komme i forskellige former, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- I første omgang ser det sødt ud, men jo nærmere man kigger efter ... Det er bare ikke rigtigt.

Samtidig er myndighederne bekymrede for, at politibetjentene kan blive afhængige af spillet, fortæller talsmand for landets politi Boy Rafli Amar:

- Og det ønsker vi ikke, for en politibetjents pligt er at tjene offentligheden. Jobbet kræver hårdt arbejde og koncentration.

Snart vil samme forbud også gælde landets militærfolk.

Forbuddet kommer på baggrund af bekymringer for, at de enheder, der bruges til spillet, kan sende data til andre lande via internettet. Det fortæller militærtalsmand Tatang Sulaiman.

Mandag blev en fransk statsborger kortvarigt tilbageholdt i Indonesien, fordi han ved et uheld havde bevæget sig ind på en militærbase på øen Java, mens han spillede Pokémon Go.

Også her hjemme har spillet vakt postyr. Således har flere politikredse været ude med løftede pegefingre, blandt andet fordi at pokémonjægere har været på jagt i private haver.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.