Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjent i USA sigtes for drab på australsk kvinde i pyjamas

Den 40-årige australier Justine Ruszczyk Damond blev skudt sidste sommer, da hun ville anmelde overgreb.

En betjent, som skød 40-årige Justine Ruszczyk Damond, kort efter at hun havde ringet til alarmcentralen for at anmelde et seksuelt overgreb, er sigtet for drab. Reuters/Handout
En betjent, som skød 40-årige Justine Ruszczyk Damond, kort efter at hun havde ringet til alarmcentralen for at anmelde et seksuelt overgreb, er sigtet for drab. Reuters/Handout

Minnesota. En amerikansk politibetjent, som skød og dræbte en ubevæbnet australsk kvinde sidste sommer i delstaten Minnesota, sigtes for drab.

Det meddeler anklager Mike Freeman tirsdag.

Betjenten Mohamed Noor meldte sig selv tirsdag, da der var udstedt en arrestordre på ham.

Han skød 15. juli 2017 den 40-årige australier Justine Ruszczyk Damond, kort efter at hun havde ringet til alarmcentralen for at anmelde et seksuelt overgreb.

Sagen om drabet på kvinden har haft store konsekvenser for politiet i Minneapolis. Politichefen har forladt sit job efter massivt pres, og der er sket større ændringer af politiets politik for brug af kropskameraer.

Bliver Mohamed Noor dømt, risikerer han maksimalt 25 års fængsel. Det formodes, at straffen vil ende omkring 12 år.

En lørdag aften sidste sommer ringede Justine Damond til politiet for at anmelde det, hun mente var et seksuelt overgreb, som fandt sted bag hendes hus i et ellers roligt villakvarter i Minneapolis.

Hun stod ude på gaden i sin pyjamas og talte med betjentene i politibilen, da hun blev skudt gennem bildøren.

Betjentene havde kameraer på deres uniformer, men de var ikke tændt, da skuddet blev affyret. Heller ikke det kamera, som var monteret i politibilen, fangede hændelsen.

Politiet har bekræftet, at drabsofferet ikke havde våben.

Kvinden stammede fra Sydney i Australien. Hun arbejdede som meditationslærer i Minneapolis, hvor hun boede med sin forlovede.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.