Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Betjent efter skuddrab: Offer tog min strømpistol

Betjenten, der dræbte en 50-årig sort mand, hævder ifølge alarmopkaldet, at ofret forinden havde taget betjentens strømpistol.

Der har været flere demonstrationer, efter en hvid betjent skød og dræbte den 50-årige Walter Scott.
Der har været flere demonstrationer, efter en hvid betjent skød og dræbte den 50-årige Walter Scott.

USA: Den amerikanske politimand, der forleden skød og dræbte en 50-årig sort mand i South Carolina, siger i opkaldet til alarmcentralen, at ofret havde taget betjentens strømpistol.

Det viser lydoptagelser af alarmopkaldet, der ifølge Sky News er blevet frigivet.

Betjentens forklaring står dog i skærende kontrast til en video, der blevet optaget af et vidne. Her er der ifølge Sky News ikke noget, der antyder, at ofret, Walter Scott, skulle have taget betjentens strømpistol. Videoen viser et håndgemæng mellem betjenten og Scott, hvorefter Scott flygter. Herefter griber betjenten sit våben og affyrer otte skud mod Scott.

Videooptagelserne viser også, at betjenten samler noget op, som han senere placerer ved den hårdt sårede Scott.

Den 33-årige betjent er efterfølgende blevet fyret, og han er sigtet for at myrde den 50-årige Scott.

Sagen kommer i kølvandet på andre lignende sager, hvor sorte amerikanere er blevet ofre for hvide betjentes kugler på et tvivlsomt grundlag. Onsdag var demonstranter på gaderne i South Carolina for at kræve retfærdighed og en uvildig undersøgelse af skudepisoden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.