Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Beskadiget olieboreskib truer sårbart område

Det olieboreskib, der nytårsaften stødte på grund ud for Alaskas kyst, har lidt skade. Dog har det indtil videre ikke lækket brændstof.

USA: Olieboreskibet fra Royal Dutch Shell, der som følge af et voldsomt stormvejr nytårsaften stødte på grund ud for Alaskas kyst, har lidt skade fra bølger og oversvømmelser. Skibet har dog indtil videre ikke lækket noget af den halve million liter diesel og over 45.000 liter olie, det indeholder. Det fortæller embedsmænd fra amerikanske beredskabsmyndigheder torsdag ifølge Reuters.

På et pressemøde fortalte driftschefen for Shell i Alaska, Sean Churchfield, at skibet fortsat var oprejst og stabilt, men at det stadig er uklart, hvor alvorlige skaderne er, eller hvor lang tid det vil tage at flytte skibet.

Områdets beboere har udtrykt bekymring for det grundstødte skib, blandt andet fordi det ligger faretruende tæt på et historisk område for regionens indfødte Alutiiq-folk.

To slæbebåde måtte onsdag opgive at flytte på skibet, da slæbebådene selv blev trukket mere end 16 kilometer med retning mod en klippekyst, da de forsøgte at kontrollere det store olieboreskib fra Shell.

Skibet stødte på grund, da det var på vej til Seattle til et vedligeholdelsestjek. Dets brændstoftanke indeholder 541.300 liter diesel og 45.425 liter olie.

Hændelsen har rejst spørgsmål om, hvorvidt det er fornuftigt at bore så langt mod nord på et så miljømæssigt sårbart og teknisk udfordrende sted.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.