Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlusconis »Rubygate« fortsætter under valget

Mediemogulen Berlusconi får ikke lov til at udskyde sagen om sex med en mindreårig på grund af det forestående italienske valg.

Berlusconi (th) er anklaget for at have købt seksuelle ydelser af en dengang mindreårig marokkansk dansepige, som går under tilnavnet »Ruby Hjerteknuser« (tv)
Berlusconi (th) er anklaget for at have købt seksuelle ydelser af en dengang mindreårig marokkansk dansepige, som går under tilnavnet »Ruby Hjerteknuser« (tv)

ITALIEN: Sexsagen mod Italiens tidligere ministerpræsident Silvio Berlusconi bliver ikke sat i bero, selvom den 76-årige politiker i øjeblikket kæmper for atter at vinde italienernes gunst.

Berlusconis advokater havde ellers anmodet om, at han ikke skulle møde op i retten, fordi han er forhindret på grund af valget, som skal finde sted den 24. og 25. februar. Men det var domstolen altså ikke enig i.

Berlusconi er anklaget for at have købt seksuelle ydelser af en mindreårig marokkansk dansepige, som går under tilnavnet »Ruby Hjerteknuser«.

Selv har den aldrende mediemogul forsvaret sig med, at de aldrig dyrkede sex, og at han i øvrigt troede, at hun var 24 år.

Berlusconi er desuden anklaget for magtmisbrug, fordi han skulle have forsøgt at presse politiet til at løslade sin unge veninde, efter at hun var blevet anholdt for tyveri.

Selv har Berlusconi forklaret, at han aldrig lagde pres på politiet, men alene ville undgå diplomatiske forviklinger, da han troede, at pigen var i familie med Egyptens tidligere præsident, Hosni Mubarak.

Ifølge Reuters går Berlusconis centrum-højre-parti frem i meningsmålingerne op til valget, og det kan destabilisere venstrefløjens ellers solide føring. Centrum-venstre-partierne står med udsigt til 37,8 procent af stemmerne stadig til at få størstedelen af sæderne i det italienske parlament, men Berlusconi og hans politiske alliance går fremad i den seneste måling, som tildeler dem 26 procent af stemmerne.

En udvikling, som ifølge Berlusconi kan bringe ham tilbage på posten som ministerpræsident.

- Jeg tror, at vi er på vej tilbage til de mennesker, som stemte på os i 2008, og vi kan også overbevise flere end dem. Vi mener oprigtigt, at vi har en chance for at vinde, sagde han forleden til sin egen TV-kanal Canale 5, skriver Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.