Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlusconis bror vækker forargelse med gratis Hitler-bog

Den italienske premierminister fordømmer avisen Il Giornales uddeling af Hitlers manifest "Mein Kampf".

Adolf Hitlers nazistiske manifest "Mein Kampf" kom med lørdagens udgave af den italienske avis Il Giornale. Det fordømmes af landets premierminister. Scanpix/Tobias Schwarz
Adolf Hitlers nazistiske manifest "Mein Kampf" kom med lørdagens udgave af den italienske avis Il Giornale. Det fordømmes af landets premierminister. Scanpix/Tobias Schwarz

Il Giornale, en højreorienteret italiensk avis, har forarget og fremprovokeret fordømmelser efter at have uddelt gratis kopier af Adolf Hitlers manifest "Mein Kampf" lørdag.

Den kontroversielle bog blev givet bort med den begrundelse, at man "skal kende indholdet, hvis man skal kunne forkaste den".

Il Giornale ejes af Paolo Berlusconi, som er bror til den tidligere premierminister Silvio Berlusconi.

Den nuværende italienske premierminister, Matteo Renzi, fordømmer avisens beslutning.

- Jeg finder det uetisk, at en italiensk avis uddeler Hitlers "Mein Kampf". Jeg støtter det jødiske samfund med kærlighed, skriver Renzi på Twitter.

Uddelingen af det nazistiske manifest, som efter 70 års tysk forbud fra 1. januar igen kunne sendes på markedet, har også vakt harme og vrede blandt Italiens jøder.

Præsidenten for det jødiske samfund i landet kalder det en "afskyelig handling".

Il Giornale forklarer, at formålet er at "uddanne" italienerne.

- At læse "Mein Kampf" er ægte modgift mod nationalsocialismens gift, skriver avisen om bogen.

De har udsendt en version fra 1937 med kommentarer af historikeren Francesco Perfetti.

Den italienske avis oplyser, at Hitlers bog er den første af otte historiske bøger om nazismen, som Il Giornale vil trykke til salg sammen med avisen.

"Mein Kampf" fra 1924 er Hitlers delvist selvbiografiske bog, hvor han fremlægger sin nazistiske ideologi.

Il Giornale med et oplag på omkring 200.000 er kendt for skarpe holdninger og modstand mod blandt andet indvandring.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.