Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlusconi skaber ny usikkerhed i Italien

Silvio Berlusconis partifæller udvandrede fra det italienske senat, da politikerne torsdag skulle stemme om premierminister Montis reformpakke.

ITALIEN: Selv om tidligere premierminister Silvio Berlusconi efterhånden er blevet 76 år og har bebudet, at han forlader politik, så spiller han stadig med musklerne i en grad, der nærmest kan få det skæve tårn i Pisa til at vakle faretruende.

Torsdag undlod hans parti, PDL, at stemme for de reformer, som premierminister Mario Monti har lagt frem i bestræbelserne på at nedbringe Italiens enorme gæld.

Faktisk udvandrede partiets politikere, da parlamentets senat skulle stemme om reformpakken. En talsperson for PDL siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at partiet vil agere på tilsvarende vis, når parlamentets underhus skal tage stilling til reformpakken fredag.

Mario Montis reformer blev godkendt i senatet, men alligevel tegner fremtiden usikker, da Berlusconis parti hidtil har været en del af Mario Montis parlamentariske grundlag. Forsvinder støtten, står regeringen på vaklende grund.

Italienerne skal til parlamentsvalg til foråret, men dramaet om reformpakken kan ifølge Reuters fremtvinge et valg før tid.

Mario Monti, der overtog posten som premierminister fra Silvio Berlusconi for et år siden, har meddelt, at han ikke er at finde på stemmesedlen ved det kommende valg. Om Berlusconi pønser på et comeback er usikkert. Selv om han gentagne gange har sagt, at han ikke genopstiller, har han flere gange mere eller mindre direkte antydet, at han er klar til at kæmpe om den premierministerpost, som han har siddet på i flere omgange.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.