Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlusconi hylder Mussolini

Italiens tidligere premierminister roste fascisten Mussolini under mindehøjtidelighed for Holocaust-ofre.

Silvio Berlusconi stiller op til parlamentsvalget i februar.
Silvio Berlusconi stiller op til parlamentsvalget i februar.

I går var det 68 år siden, sovjetiske tropper befriede fangerne i Auschwitz. Det blev mindet over hele Europa, blandt andet i Milano hvor Silvio Berlusconi var til stede. Her bragte Berlusconi sindene i kog ved at rose Benito Mussolini og udtrykke forståelse for de italienske fascisters ledelse af Italien før og under Anden Verdenskrig.

"Det er svært at sætte sig i den tids politikeres sted. Tydeligvis handlede den tids regering i frygt for, Tysklands styrke kunne give dem sejren, og derfor allierede de sig selv med Hitler's Tyskland i stedet for at gå imod det," sagde den kontroversielle mediemogul og politiker.

Berlusconi påpegede dog, at han betragter Mussolinis racelovgivning som fejl, men sagde i samme sætning, at Mussolini ellers var en "god leder".

Det skriver BBC.

Udtalelsen har - ikke overraskende - vakt vrede følelser.

"En fornærmelse mod det demokratiske Italien," sagde Rosy Bindi,en ledende figur på den italienske venstrefløj blandt andet.

Det er langt fra første gang, Berlusconis udtalelser får verden til at måbe. Tidligere har han kaldt familien Obama for "solbrændte" og sagt, at Mao Zedong kogte babyer. Også nogle mere eller mindre sexistiske kommentarer har vækket harme i Italien og resten af verden. Blandt andet har han sagt:

"Vi er ikke et civiliseret land, hvis vi i aviserne kan læse, hvad en kvinde siger til sin kæreste - eller sin mand."

Silvio Berlusconi stiller op til Italiens parlamentsvalg i februar. Det er uvist, hvorvidt han går efter premierministerposten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.