Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Belgisk panda født efter kunstig befrugtning

En pandabjørn i en belgisk zoologisk have har født en unge. Pandafødsler er yderst sjældne.

Panda-moren ved navn Hao Hao og hendes partner Xing Hui kom til Belgien i februar 2014 og skal bo i det europæiske land i 15 år. Parret er udlånt af Kina. Free/Colourbox
Panda-moren ved navn Hao Hao og hendes partner Xing Hui kom til Belgien i februar 2014 og skal bo i det europæiske land i 15 år. Parret er udlånt af Kina. Free/Colourbox

Brugelette. Der er sket et lille mirakel i den belgiske zoologiske have Pairi Daiza. En pandabjørn, også kaldet en kæmpepanda, har nemlig født en unge, hvilket sker yderst sjældent, skriver Reuters.

- Der findes færre end 2000 pandaer i den vilde natur, hvilken gør hver fødsel til et sandt mirakel, lyder det en erklæring fra den zoologiske have.

I løbet af de seneste tyve år, er det kun lykkedes to andre europæiske lande, Østrig og Spanien, at reproducere pandabjørne.

Panda-moren ved navn Hao Hao og hendes partner Xing Hui er udlånt af Kina. De kom til Belgien i februar 2014 og skal bo i landet i 15 år.

Hunpandaen blev kunstigt befrugtet to gange, før hun blev gravid.

Den zoologiske have, som ligger i byen Brugelette cirka 50 kilometer fra den belgiske hovedstad Bruxelles, mente sidste måned at kunne se, at Hao Hao begyndte at vise tegn på, at den kunstige befrugtning var lykkedes, og at hun var blevet gravid.

Alligevel var de forsigtige med at konkludere noget for tidligt.

- I flere uger spiste hun dobbelt så meget bambus, og så blev hun mere og mere uinteresseret i mad og begyndte at nægte at forlade sin hule, siger hunpandaens dyrepasser, Tania Stroobant.

En panda er gravid i cirka 5 måneder og føder som regel kun en enkelt unge ad gangen.

En nyfødt panda vejer kun 100 gram, hvilket vil sige, at en pandamor kan være op mod 900 gange større end sin unge. Når ungerne fødes, er de lyserøde og næsten nøgne, blinde og uden tænder.

Der er stadig omkring 1800 pandaer i verden, som lever i den vilde natur. Omkring 400 lever i fangenskab, hovedsagelig i den sydvestlige del af Kina.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.