Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Belgisk måling ved fransk valg: Macron og Le Pen fører

Uofficiel måling peger på, at Macron og Le Pen bliver de to kandidater, der går videre til anden valgrunde.

Valgplakater: Marine Le Pen og Emmanuel Macron.
Valgplakater: Marine Le Pen og Emmanuel Macron.

Midterkandidaten Emmanuel Macron og højrefløjslederen Marine Le Pen ser ud til at få størst opbakning ved første runde af det franske præsidentvalg.

Det viser en uofficiel valgstedsmåling fra den belgiske tv-station RTBF.

Ifølge den ser Macron ud til at få en opbakning på 24 procent, mens partilederen fra Front National får 22 procent.

Tallene er baseret på en valgstedsmåling, der er foretaget tidligt søndag eftermiddag. Den er behæftet med en del usikkerhed.

Tv-stationen oplyser ikke, hvem der har foretaget valgstedsmålingen eller hvor mange vælgere, der er blevet spurgt. Den skal derfor tages med et vist forbehold.

Men tallene stemmer nogenlunde overens med de seneste meningsmålinger, der har været offentliggjort inden søndagens valg. De fleste af dem peger på Macron og Le Pen som vindere af første valgrunde.

Den belgiske avis Le Soir skriver, at de store analyseinstitutter ikke har foretaget valgstedsmålinger.

RTBF's uofficielle valgstedsmåling viser, at den konservative kandidat, François Fillon, får omkring 20,5 procent, mens venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon har opbakning fra 18 procent af de franske vælgere.

I Frankrig er det ulovligt at offentliggøre valgstedsmålinger eller foreløbige resultater, inden valgstederne er lukket.

Derimod har belgiske medier før offentliggjort valgstedsmålinger fra franske valg, inden stemmeafgivningen er slut.

De sidste valgsteder i Frankrig ventes at lukke klokken 20.

Hvis ingen kandidat får over 50 procent af stemmerne ved første valgrunde, går de to kandidater, som får flest stemmer, videre til anden og afgørende valgrunde 7. maj.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.