Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Belgisk atomreaktor bliver slukket tre dage efter genstart

Alt gik efter planen, da en atomreaktor i Belgien lukkede ned. Ingen personer har været i fare, lyder det.

Bruxelles: Belgiens myndigheder har lørdag lukket ned for en ældre atomreaktor, der ellers blev genstartet for blot tre dage siden.

Det skriver det belgiske nyhedsbureau Belga. Oplysningen bliver yderligere bekræftet af en talskvinde fra energiselskabet Electrabel, skriver AFP. Det er Electrabel, der kontrollerer reaktoren.

Den såkaldte Doel 1-reaktor i den nordlige del af Belgien blev tændt på ny 30. december, efter at den blev slukket i februar i forbindelse med landets udfasning af atomkraft.

- Doel 1-reaktoren lukkede ned efter planen klokken 18, siger talskvinden til AFP.

- Alt gik efter planen. Der var ingen problemer med sikkerhed, og det havde ingen betydning for medarbejdere, lokale indbyggere eller miljøet, siger hun videre.

Ifølge Electrabel skyldtes slukningen en "normal sikkerhedsmekanisme", der blev aktiveret, så reaktoren kan genstartes på sikker vis.

Belgiske myndigheder besluttede i sidste måned at forlænge levetiden for både Doel 1 og Doel 2-reaktorerne, der begge er mere end 40 år gamle. Planen er, at de skal være i gang frem til 2025.

Når begge reaktorer er oppe at køre, kan de producere 866 megawatt svarende til seks procent af Belgiens samlede el-forbrug.

Miljøforkæmpere i særligt nabolandet Tyskland har kritiseret Belgiens beslutning om at forlænge atomreaktorernes levetid. Ifølge kritikerne er de for gamle til at blive anset for sikre.

I slutningen af november 2014 lukkede Electrabel midlertidigt en atomreaktor efter en brand i flere elektriske kabler. Det medførte, at kun tre af det belgiske firmas syv atomkraftværker var i drift.

Electrabel driver syv atomreaktorer, heraf fire i Doel tæt på den nordligt beliggende by Antwerpen og tre i Tihange, med en samlet kapacitet på knap 6000 megawatt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.