Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bejlere skar halsen over på pige

En ung afghansk pige er blevet likvideret, efter at hendes familie havde afvist et frieri på hendes vegne.

Arkivfoto fra Kunduz-provinsen i Afghanistan, hvor drabet fandt sted.
Arkivfoto fra Kunduz-provinsen i Afghanistan, hvor drabet fandt sted.

En ung afghansk pige har fået halsen skåret over, efter at hendes far havde afvist et frieri på hendes vegne, oplyser BBC.

To mænd skulle stå bag den brutale likvidering af den 15-årige pige, og de er nu begge anholdt. De angreb hende mandag og skar hendes hals over med en kniv, da hun var på vej til sit hjem i Kunduz-provinsen efter at have hentet vand ved en nærtliggende brønd.

- Vores efterforskning viser, at dem, der dræbte hende, var folk, der ville giftes med hende, oplyser lokale politikilder til BBC.

Andre internationale medier skriver dog, at det kun var den ene mand, som havde friet til pigen.

Faderen havde angiveligt sagt nej til frieriet, fordi han mente, at hans datter var for ung til at blive forlovet.

Piger og kvinder i Afghanistan lever generelt under dårlige vilkår, i 2011 konkluderede en undersøgelse fra Thomson Reuters Foundation, at Afghanistan er det farligste land i verden for kvinder - blandt andet på grund af høje dødsrater, manglen på læger og mangel på økonomiske rettigheder. En anden undersøgelse fra FNs kvindeorganisation, UNIFEM, har tidligere slået fast, at 87 procent af afghanske kvinder har været udsat for vold og misbrug.

Tidligere på måneden fik fire afghanske politibetjente en dom på 16 års fængsel for at voldtage en ung kvinde i den samme provins, som den nu afdøde 15-årige boede i.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.