Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Begge fløje øjner håb for ny tysk regering

Forhandlinger om en tysk regering er i slutfasen, men CDU og SPD er uenige om sygesikring og ansættelser.

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière (i midten), under forhandlingerne i SPD''s hovedkontor i Berlin mandag. Tidligere på dagen forlød det, at kansler Merkel vil deltage i tirsdagens møder og muligvis underskrive en koalitionsaftale tirsdag. Reuters/Christian Mang
Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière (i midten), under forhandlingerne i SPD''s hovedkontor i Berlin mandag. Tidligere på dagen forlød det, at kansler Merkel vil deltage i tirsdagens møder og muligvis underskrive en koalitionsaftale tirsdag. Reuters/Christian Mang

Berlin. Forskelle på to vigtige politiske områder er det, der skiller forbundskansler Angela Merkels konservative CDU fra det socialdemokratiske SPD i forhandlingerne om at danne en ny regering i Tyskland.

De to sider er uenige om sundhedsforsikringer og om kortvarige ansættelser.

Mandag aften siger deltagere i forhandlingerne, at de to partier er blevet enige om at fortsætte drøftelserne tirsdag.

Forhandlingerne vil fortsætte i CDU's hovedkontor i Berlin, siger kilder til Reuters. Mandagens møder fandt sted i SPD's hovedkontor i den tyske hovedstad.

I fire måneder har den politiske usikkerhed præget Europas største økonomi, hvor det endnu ikke er lykkedes at få en regering på plads efter et lidt grumset valgresultat i september.

Tidligere på dagen sagde Volker Bouffier, der er ministerpræsident for CDU i delstaten Hessen, at han er overbevist om, at målstregen er inden for rækkevidde.

»Men det kan være, at vi skal tale videre i morgen tidlig,« sagde han til nyhedsbureauet AFP.

Der lyder tilsvarende optimistiske meldinger fra SPD's lejr, skriver AFP.

En af de tilbageværende knaster er det, som SPD betegner som Tysklands "toklasses" sygesikringssystem.

SPD vil blandt andet have gennemført ændringer der sikrer, at patienter inden for den private sundhedssektor ikke prioriteres højere end andre.

Desuden vil de tyske socialdemokrater have strammet reglerne for korte ansættelser.

I løbet af de seneste tre ugers forhandlinger er de to partier nået til enighed om en række områder som boligpolitik, huslejeloft og flygtninge.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.