Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bedragerianklaget Lieberman bedyrer sin uskyld

En speget bedragerisag kan gøre det umuligt for Avigdor Lieberman at generobre posten som Israels udenrigsminister.

ISRAEL: Israels tidligere udenrigsminister Avigdor Lieberman erklærede sig søndag »ikke-skyldig« i anklager om bedrageri og tillidsbrud i en sag, der stiller spørgsmålstegn ved nationalistens videre politiske karriere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Anklagerne mod Lieberman, der er en nær allieret til premierminister Benjamin Netanyahu, tvang ham for to måneder siden til at forlade regeringen.

Som leder af det ultranationalistiske Yisrael Beitenu-parti, der på hebraisk betyder »Israel vort hjem«, og som er kendt for sin hårde kurs over for det palæstinensiske selvstyre, gik han ved valget for en måned sammen med Netanyahus højreorienterede Likud-parti - en alliance, der endte med at sejre.

Netanyahu forsøger stadig at få regeringskabalen til at gå op, og det er fortsat uklart, om han vil gemme udenrigsministerposten til Lieberman, indtil bedragerisagen er overstået, og Lieberman vel at mærke er gået fri.

Anklagerne handler om en forfremmelse af en israelsk diplomat, der har tilstået, at han på ulovlig vis gav Lieberman detaljerede oplysninger om en politiundersøgelse af selv samme Lieberman.

Den tidligere udenrigsminister er den seneste israelske politiker, der står over for korruptionsanklager inden for de sidste år. Tidligere premierminister Ehud Olmert trak sig i 2008, efter der blev rejst tiltale imod ham. Siden blev han frikendt for størstedelen af korruptionsanklagerne.

Sagen mod Lieberman fortsætter 25. april.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.