Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bedøm selv: Her er de to taler fra fru Obama og fru Trump

To passager i en tale af Melania Trump minder i stor stil om en tale af Michelle Obama fra 2008.

Melania Trump beskyldes for at have plagieret dele af sin tale fra Michelle Obama. Scanpix/Alex Wong, Paul J. Richards
Melania Trump beskyldes for at have plagieret dele af sin tale fra Michelle Obama. Scanpix/Alex Wong, Paul J. Richards

Ohio. Internetbrugere har tirsdag studeret politiske taler i en sjælden grad.

Det sker efter en tale af USA's måske kommende førstedame Melania Trump, der mandag holdt sin første større politiske tale på Republikanernes konvent i Cleveland, Ohio.

Talen har fået stor opmærksomhed, men ikke på grund af dens politiske indhold.

Medier og internetbrugere er nemlig faldet over to passager, som de mener er plagiat af Michelle Obamas tale fra Demokraternes konvent i 2008.

Bedøm selv her:

Melania Trump, holdt på Republikanernes konvent i 2016:

- Fra en ung alder lærte mine forældre mig værdien af at arbejde hårdt for det, du ønsker i livet, at dit ord er din garanti, og at du gør, hvad du siger og holder dine løfter, og at du behandler folk med respekt. De lærte mig og viste mig værdier og moral i deres daglige liv. Det er en lære, som jeg fortsætter med at give videre til vores søn.

- Vi må give den lærdom videre til de næste generationer, som kommer. For vi vil have, at denne nations børn ved, at det eneste, der begrænser deres mål, er styrken af deres drømme og deres vilje til at arbejde for dem.

Michelle Obama, holdt på Demokraternes konvent i 2008:

- Og Barack og jeg blev opdraget med så mange af de samme værdier: At du arbejder hårdt for det, du ønsker i livet, at dit ord er din garanti, og at du gør, hvad du siger og holder dine løfter, og at du behandler folk med værdighed og respekt - også selv om du ikke kender dem, og selv om du ikke er enig med dem.

- Og Barack og jeg gik i gang med at bygge vores liv guidet af disse værdier og giver dem videre til den næste generation. Fordi vi vil have vores børn - og alle børn i denne nation - til at vide, at den eneste begrænsning for højden på deres mål er omfanget af deres drømme og deres vilje til at arbejde for dem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.