Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

BBC betaler millionerstatning til politiker

En britisk politiker, som BBC beskyldte for pædofili, får erstatning af TV-stationen. Han vil nu gå efter medier og Twitter-brugere, der har videregivet beskyldningen.

Lord Alistair McAlpine
Lord Alistair McAlpine

STORBRITANNIEN: Et medlem af det britiske overhus får 1,7 millioner kroner i erstatning fra TV-stationen BBC, der fejlagtigt beskyldte ham for at sexmisbruge børn.

Lord Alistair McAlpine blev ikke nævnt ved navn i programmet Newsnight, men hans identitet var så tydelig, at hans navn straks blev gættet og delt af brugere på sociale medier, heriblandt Twitter.

Ifølge Sky TV har McAlpines advokater indgået et forlig om erstatning med BBC, hvor skandalen har kostet flere chefer, heriblandt generaldirektør George Entwistle og nyhedsdirektør Helen Boaden, jobbet.

- Jeg er glad for at have nået frem til et hurtigt forlig med BBC. Jeg er bevidst om, at erstatningen finansieres af licensbetalerne, hvilket jeg har taget med i mine overvejelser i forbindelse med forliget, udtaler Lord McAlpine, der nu vil søge erstatning fra de personer, der offentliggjorde hans navn i kølvandet på TV-udsendelsen.

- Vi vil fortætte med at søge erstatninger fra andre organisationer, der har offentliggjort ærekrænkende bemærkninger, og enkeltpersoner, der brugte Twitter til at bagvaske mig, siger han.

Lord McAlpines advokat, Andrew Reid, opfordrer ifølge Sky TV alle, der har navngivet hans klient på Twitter, til at træde frem, så der kan indgås en aftale om erstatning. Advokaten vil blandt andet søge erstatning fra hustruen til formanden for det britiske underhus, John Bercow.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.