Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bannon i hård kritik af Trump: Fyring af FBI-chef var største fejl i moderne politisk historie

 

Siden sin fyring, som du kan se mere om ovenfor, har der været stille fra præsident Trumps tidligere chef-strateg.

I sit første tv-interview, siden han 18. august forlod jobbet som chefstrateg i Det Hvide Hus, lægger Steve Bannon ikke fingre imellem.

Det er fyringen af den tidligere FBI-direktør James Comey i juli, der får Bannon til at komme med en kras og klar kritik af sin tidligere arbejdsgiver, Donald Trump.

Det skete i magasinprogrammet 60 Minutes, der blev sendt søndag på den amerikanske tv-station CBS. Her konfronterer studievært Charlie Rose ham med, at han har hørt ham beskrive fyringen som ’den største fejl i den politiske historie’.

»Det ville nok være for bombastisk. Selv for mig«, svarer Steve Bannon og fortsætter:

»Men måske i moderne politisk historie.«

Det var James Comey der, som øverste chef for efterretningstjenesten FBI, stod i spidsen for efterforskningen af Ruslands mulige indblanding i den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016. Efterforskningen begyndte allerede under valgkampen og er sidenhen blevet en regulær belastning for præsident.

Med fyringen overtog den tidligere FBI-direktør Robert Mueller sagen som særlig anklager. Og dermed blev problemerne for Trump ikke færre.

Mueller ønsker nemlig en helt anden bredde i undersøgelsen, og med rollen som særlig anklager har han ekstra beføjelser sammenlignet med almindelige efterforskere. Alt sammen er ifølge Steve Bannon spild af tid.

»Der er intet i undersøgelsen. Det er en total farce, at der skulle være aftalt spil med Rusland,« siger han.

Steve Bannon er i dag tilbage i sit tidligere job som chef for det højreorienterede medie Breitbart News.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.