Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bange evakuerede syrere strandet i busser ved Aleppo

Busfulde af evakuerede syrere har ventet knap et døgn i samme område, hvor en konvoj blev bombet og 126 dræbt.

Syriske oprørere venter torsdag ved Ramussa uden for Aleppo efter at være blevet evakueret dagen inden. Omkring 3000 evakuerede fra de regeringskontrollerede byer Fuaa og Kefraya er strandet her. Scanpix/George Ourfalian
Syriske oprørere venter torsdag ved Ramussa uden for Aleppo efter at være blevet evakueret dagen inden. Omkring 3000 evakuerede fra de regeringskontrollerede byer Fuaa og Kefraya er strandet her. Scanpix/George Ourfalian

Hundredvis af syrere, der skal evakueres fra deres belejrede byer, er torsdag strandet uden for storbyen Aleppo.

De befinder sig i samme område, hvor mindst 126 andre syrere blev dræbt i sidste uge, da en selvmordsbomber angreb den konvoj af busser, der ventede på tilladelse til at køre ind i Aleppo.

I alt 3000 mennesker, der skal evakueres fra de regeringskontrollerede byer Fuaa og Kefraya, forlod deres hjem onsdag morgen.

Evakueringen er led i en aftale mellem Syriens regering og oprørere. Den indebærer også, at indbyggere og oprørere skal transporteres ud af oprørskontrollerede områder, der er omringet af regeringsstyrker.

Evakueringerne begyndte i sidste uge, men blev forsinket efter selvmordsbilbomben lørdag ved Rashidin vest for Aleppo. Halvdelen af de 126 syrere, der mistede livet ved det angreb, var børn.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at den nuværende forsinkelse skyldes, at en oprørsgruppe stiller krav om, at regeringen løslader 750 fanger.

- Konvojerne flytter sig ikke, før 750 fanger - mænd og kvinder - er frigivet fra regimets fængsler, og de er ankommet til oprørskontrollerede områder, meddeler observatoriet.

De evakuerede venter nu i et transitområde omgivet af bevæbnede oprørere. Ved busserne løber børn og leger, oplyser en journalist fra nyhedsbureauet AFP, der er på stedet.

Umm Sanad, en 50-årig kvinde fra Fuaa, fortæller, at beboerne overvandt deres frygt og besluttede at lade sig evakuere i konvojen af busser.

- Vi rejste på grund af belejringen og raketterne. Vi tog afsted, selv om vi var bange efter angrebet, fortæller hun med henvisning til det blodige angreb lørdag.

Væbnede oprørere holder alle biler væk fra området på nær en enkelt bil fra hjælpeorganisationen Røde Halvmåne, der har fået lov at uddele nødhjælp til de evakuerede.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.