Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bandefolk halshugger på ny rivaler i brasilianske fængsler

Bandemedlemmer er ifølge myndighederne på henrettelsesmission i Brasiliens fængsler. 18 er dræbt på to dage.

Søndag stormede brasilianske specialstyrker et fængsel i delstaten Roraima og genvandt kontrollen, efter at adskillige fanger var gået amok på hinanden. Reuters/Stringer
Søndag stormede brasilianske specialstyrker et fængsel i delstaten Roraima og genvandt kontrollen, efter at adskillige fanger var gået amok på hinanden. Reuters/Stringer

Rio de Janeiro. Drab og vold blandt indsatte har mandag ramt endnu to fængsler i Brasilien.

Først brød det løs i et fængsel i den nordvestlige delstat Rondonia, hvor otte fanger blev dræbt.

Det oplyser brasiliansk politi.

- En gruppe indsatte spærrede deres rivaler inde i en celle og satte ild til den, siger en polititalsmand.

- Der menes at være otte døde, men ligene er brændt, så det skal bekræftes af de medicinske myndigheder, tilføjer han.

Mandag aften gik det ud over et fængsel i São Paulo, hvor fanger satte ild til flere af fløjene.

- Det lykkedes for flere af de indsatte at flygte, siger polititalsmanden.

Ifølge myndighederne skyldes urolighederne en krig mellem Brasiliens to største kriminelle bander, Primeiro Comando da Capital (PCC) og Comando Vermelho (CV).

- PCC har beordret alle medlemmer af CV's fraktion for organiseret kriminalitet i alle landets fængsler dræbt, siger regeringstalskvinde Jessica Laurie.

Søndag mistede ti indsatte livet i kampe mellem to rivaliserende grupper i et fængsel i delstaten Roraima i det nordlige Brasilien.

Tre blev halshugget, mens syv andre blev brændt ihjel. Søndag lød dødstallet på 25, men det er siden blevet nedjusteret.

Blodsudgydelserne i Roraima begyndte, da indsatte fra en af fløjene i fængslet Agricola de Monte Cristo brød ind i en anden fløj.

De indsatte var bevæbnet med sten, knive og trækøller.

- De brugte stykker af træ til at halshugge deres rivaler. Det var meget brutalt, siger Jessica Laurie.

Justitsministeren i Roraima, Uziel Castro, fortalte søndag, at kampene brød ud under besøgstiden, og at omkring 100 pårørende kortvarigt blev holdt som gidsler.

Der sidder omkring 622.000 fængslet i Brasiliens fængsler ifølge en opgørelse fra landets justitsministerium fra slutningen af 2014.

Menneskerettighedsgrupper har længe kritiseret de elendige forhold i fængslerne.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.