Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Balladen i familien Le Pen når nye højder

Jean-Marie Le Pen ligger i åben krig med sin datter og politiske arvtager, Marine Le Pen. Hun har modsat sig hans opstilling til et valg, og nu tager den gamle partistifter bladet fra munden.

Familien Le Pen har meget at tale om, næste gang den mødes over en friskbagt baguette.

Fredag nåede forholdet mellem Jean-Marie Le Pen, stifter af det højreorienterede Front National, og hans datter og partiets nuværende leder, Marine Le Pen, nemlig et nyt lavpunkt.

»Hun sprænger sit eget parti i luften. Det er ikke mig, der begår selvmord, men hende, som skyder sig selv i foden,« sagde den 86-årige partistifter ifølge Reuters til den franske radiostation RTL.

Balladen er brudt ud i lys lue, efter Marine Le Pen tidligere på ugen modsatte sig farens opstilling til regionalvalget senere på året.

Det skete i kølvandet på nye kontroversielle meldinger fra Jean-Marie Le Pen. Han har gentaget sit synspunkt om, at gaskamre, der blev brugt under Anden Verdenskrig til at udrydde jøder, var en historisk detalje. Desuden har han rettet et hårdt angreb på Frankrigs premierminister, Manuel Valls.

»Valls har været franskmand i 30 år, men jeg har været franskmand i tusind år. Hvad er Valls’ egentlige tilknytning til Frankrig? Denne immigrant har han overhovedet ændret sig?« lød det fra Jean-Marie Le Pen i et interview.

Marine Le Pen arbejder på at gøre Front National i stand til at erobre nye vælgergrupper, og i den proces er farens udtalelser ikke hjælpsomme.

Partiet blev det største ved valget til Europa-Parlamentet sidste år, og Marine Le Pen har ifølge kommentatorer blikket stift rettet mod præsidentvalget i 2017, som hun har store forventninger til.

Hvis Marine Le Pen regner med ro på den familiære bagsmæk, gør hun regning uden vært.

»Jeg vil forsvare mig selv,« sagde Jean-Marie Le Pen i fredagens radiointerview og bebudede, at han formentlig vil gå yderligere til modangreb.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.