Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ballade i Köln bremset nytårsaften

Politiet var mødt talstærkt op på hovedbanegården og holdt op mod 120 tilrejsende af afrikansk herkomst tilbage.

Tysk politi tjekker unge mænds identitet på banegården i Köln nytårsnat.
Tysk politi tjekker unge mænds identitet på banegården i Köln nytårsnat.

Tyske medier ånder lettet op i dag. Landet er stort set sluppet for en gentagelse af begivenhederne i Köln nytårsaften sidste år:

Flere end 2.000 mænd forgreb sig på omkring 1.200 kvinder den aften og udløste stor vrede og megen kritik af forbundskansler Angela Merkels indvandringspolitik.

Nordtyskerne taler i dag mere om de relativt mange brande over hele Hamburg: Brandvæsnet måtte i sving hele 270 gange lørdag aften - ofte på grund af lemfældig omgang med fyrværkeri.

Og sydtyskerne er tyngede af den frygtelige trafikulykke med dens seks dødsofre på grund af tæt tåge nær Bad Grönenbach i det sydlige Bayern.

Stadig mange »nafris«

Men aftenen i Köln forløb ikke helt uden uroligheder.

Politiet var især mødt talstærkt op ved byens hovedbanegård. Man havde fået varsel om ankomsten af et tog fra Düsseldorf med omkring 120 såkaldte "nafris".

Begrebet dækker over nordafrikanere med kriminel baggrund og har spillet en stor rolle i de tyske medier siden overgrebene sidste år.

De unge mænd ville tilsyneladende sætte hinanden i stævne på banegårdspladsen og kom ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung ikke nødvendigvis med fredelige hensigter.

Men man var bedre forberedt i år. Lige godt 150 politifolk blev straks omdirigeret til banegården og foretog en midlertidig anholdelse af de tilrejsende nordafrikanere.

Politiet holdt på samme tid et vågent øje med andre ankomster og havde sidst på aftnen visiteret omkring 1.700 personer, skriver dagbladet "Express" i Köln.

Ro ved domkirken

Betjente havde også sat spærringer op og kontrolleret alle besøgende på domkirkepladsen - et af åstederne for de forfærdende overgreb sidste år.

Ikke færre end 50.000 mennesker var mødt op for at se en stor lysinstallation på domkirkens mure. Aftenens efterfølgende fyrværkeri blev set af 10.000 mennesker.

Alt forløb roligt denne gang.

Da politiet kl. 2.10 natten til søndag gjorde indsatsen op, var den med relativ tilfredshed: Man havde fået to anmeldelser om seksuelle overgreb og seks anmeldelser om tyveri. I alt 29 personer er arresteret.

"Vores omfattende forberedelse viste sig rigtig og nødvendig", sagde byens politimester, Jürgen Mathies.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.