Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bahrain lover John Kerry at løslade dansk aktivist

Bahrain lover den amerikanske udenrigsminister John Kerry at løslade dansk-bahraineren Zainab al-Khawaja, men vil ikke droppe sagen mod hende.

Til venstre dansk-baraineren Zainab al-Khawaja og til højre USAs udenrigsminister John Kerry.
Til venstre dansk-baraineren Zainab al-Khawaja og til højre USAs udenrigsminister John Kerry.

Manama: Zainab al-Khawaja begik en forbrydelse, da hun deltog i demonstrationer og rev et billede af Bahrains konge i stykker, fastholder landets udenrigsminister.

Alligevel bliver den dansk-bahrainske aktivist løsladt, lover udenrigsministeren, sheik Khaled bin Ahmed al-Khalifa.

Sagen mod Zainab al-Khawaja vil dog ikke blive frafaldet, siger han.

Løftet om at løslade den fremtrædende aktivist kommer under den amerikanske udenrigsministers besøg i golfstaten torsdag.

Bahrain er en vigtig allieret for USA i sikkerhedsspørgsmål, men landet må respektere menneskerettighederne, understreger John Kerry under sit besøg.

- Her, som i alle lande, mener vi, at respekt for menneskerettigheder og et inkluderende politisk system er afgørende for, at borgerne kan opnå og udleve deres fulde potentiale, sagde Kerry på en pressekonference.

Udenrigsminister al-Khalifa forsvarer sit lands politik og understreger, at Zainab al-Khawaja har forbrudt sig mod landets love.

Dansk-bahraineren er idømt sammenlagt tre år og en måneds fængsling for at deltage i demonstrationer, at rive et foto af kongen i stykker samt at have »fornærmet en embedsmand« under et tidligere fængselsophold.

Hun afsoner straffen sammen med sin 16 måneder gamle baby.

Desuden skulle Zainab Al-Khawaja angiveligt have angrebet politibetjente i lufthavnen i Bahrain, da hun ankom med et fly fra Danmark i 2014. Selv fastholder hun, at det var betjentene, som angreb hende.

Hun er datter af den livstidsdømte Abdulhadi al-Khawaja, der også er dansk statsborger og afsoner sin straf i Bahrain.

Ud over fængselsstraffen er datteren også blevet dømt til at betale en bøde på omkring 50.000 kroner.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.